S temi knjigami si pomagajte, če želite svojo kariero dvigniti na višji nivo

Klavdija Rupar 03.05.2023
pexels-moose-photos-1586973

Imate občutek, da ste se znašli na razpotju in da imate le dve možnosti? Ali stagnirate in obstanete v svojem udobnem položaju, ki vam več ne prinaša veselja, vendar vam omogoča udobno življenje, ali pa razmišljate o skoku v neznano, kjer ne veste, kaj vas čaka, ampak si želite novih izzivov in napredka? Potem je napočil čas, da se odločite, kam želite peljati svojo kariero.

Da vam to odločitev malenkost olajšamo, smo poiskali nekaj knjig, ki jih preberite, če želite svojo kariero dvigniti na višji nivo. 

Tara Mohr - Playing Big: Find Your Voice, Your Mission, Your Message

Ženska voditeljica Tara Mohr celo življenje spremlja, kako si ženske ne upajo narediti naslednjega koraka in vedno raje ostanejo v ozadju, ko pride do njihove kariere, zato se je odločila, da bo pripravila prav poseben program, ki mu morate slediti, če se odločite, da boste svojo kariero vzeli v svoje roke. V knjigi so zapisani praktični nasveti, s katerimi se boste znebili nezaupanja vase, bili manj povezani s pohvalami in kritiko, se odvadili navad pridnih deklet in se odločili za drzne poteze. Ni pa ta knjiga namenjena samo ženskam, ki si želijo večje kariere - namenjena je prav vsem, ki si želijo svoje življenje in želje živeti po svojih merilih.

511vaz8z0ul.acuf8941000ql80

Deborah Liu - Take Back Your Power: 10 New Rules for Women at Work

Deborah Liu je ženska, ki se je v Silicijski dolini povzpela na sam vrh lestvice in se ob tem spopadala z izzivi in ovirami, kjer je bilo delovno okolje naperjeno proti ženskam na višjih položajih. Zato je napisala knjigo z desetimi pravili, kako to premagati in se boriti v neenakem svetu, ki nas še vedno obkroža. V njej najdete njene osebne izkušnje, a tudi podatke, kako najti svoj glas in kako postati odlična vodja, ne da bi sebe izgubili v tem procesu.

81jpbxrm5ol.acuf10001000ql80

Linda Babcock idr. - The No Club: Putting a Stop to Women's Dead-End Work

The No Club se je začel, ko so štiri ženske imele dovolj svojih neskončnih seznamov pri delu in se odločile, da je čas, da svoje življenje vzamejo pod kontrolo. Ne glede kaj so naredile, so opazile, da so bile še vedno za moškimi in posledično so se odločile, da bodo rekle ne, vsemu, kar jim ne izboljšuje njihove kariere. V knjigi sledite njihovim osebnim zgodbam, uči pa vas, kako spremeniti svoje delo, kako poskrbeti za težke odločitve, in katero delo opravljati. Z vsemi anekdotami, dejstvi in informacijami, ki so jih zbrale, bo ta knjiga povsem spremenila pogovor, o tem, kako nagrajujemo ženske in njihove kariere v 21. stoletju.

71lg4klgg l.acuf10001000ql80

Julie Zhuo - The Making of a Manager: What to Do When Everyone Looks to You

Po praznovanju težko prisluženega novega naziva, resnica hitro udari: ne veš, kaj delaš in s čim se spopadaš. Julie Zhuo je na vodilno pozicijo prišla pri svojih 25-ih letih in se v trenutku spopadla s tisoči vprašanji in nepoznavanji. Ampak po vseh teh letih, se je naučila eno glavno stvar: odlični managerji niso rojeni, ampak so narejeni. V knjigi zapisuje vsakodnevne primere in vpoglede, ki so spremenili njen pogled na grajenje zaupanja, izgubo upanja in celo kako preiti nenavaden razgovor. Ne glede na to, v katerem stadiju kariere ste, vam bo ta knjiga pomagala, da boste postali takšna managerka, kot ste si vedno želeli biti.

71nmnsbw1pl.acuf10001000ql80

Fran Hauser: Embrace the Work, Love Your Career

V knjigi, ki je primerna za ženske, ki si želijo svojo kariero dvigniti na nov nivo, imate kombinacijo nasvetov, preverjenih strategij, kreativnih idej in celo nalog, ki vam bodo pomagale, da se zaljubite v svoje delo in si ustvarite kariero, v kateri se boste počutile samozavestne. Fran Hauser je delala v enih največjih založniških hiš in korporacij in v knjigi deli svoje nasvete, kako prepoznati svojo vrednost, kako zgraditi sanjsko ekipo in kako si vzeti čas tudi zase.

61pyhn3jtul.acuf10001000ql80


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča