Knjige, ki nam bodo vzbudile željo po potovanjih

Klavdija Rupar 06.05.2020
london in bloom

Potovanja so za nekaj časa odpovedana, zato imam občutek, da vsi iščemo alternativne načine, kako bi lahko podoživeli najljubše izlete ali pa si ogledujemo kraje, ki bi jih radi obiskali, ko se vse skupaj konča. Tokrat imamo za vas nekaj knjig, ki nam bodo vsekakor vzbudile željo po potovanjih. 

London in Bloom

Sivka in dež z vetrom? Knjiga fotografa Georgianna Lana, ki vsebuje 160 strani krasnih fotografij Londona, prikazuje, da je London precej več kot samo več milijonsko sivo mest, polno stolpnic in dežja. Britanska prestolnica je pomladi zares krasna, saj je vse nežno, rožasto in optimistično - in točno to trenutno potrebujemo. London in Bloom je tretji del triologije, saj je Lane že objavil knjigi s spomladanskimi prizori v Parizu in New Yorku.

amazon.com

Drinking French, David Lebovitz

Avtor te knjige z zanimivim naslovom je bloger David Lebovitz, v njej pa najdemo 160 recptov za trendovske koktajle, kul aperitive in prigrizke s pijačo. Vsak recept spremljajo zabavne prigode avtorja ter fotografije iz Pariza in okolice. Ne glede na to ali iščemo nasvete ali pa samo želimo izpopolniti znanje pripravljanja koktaljov, je zagotovo to primerna knjiga.

amazon.com

Cruising Altitude, Heather Poole

Heather Poole je bivša stevardesa in v tej zabavni ter lahkotni knjigi piše o tem, kako je delati več tisoč kilometrov v zraku. Naučimo se lahko letalskih izrazov, kaj je potrebno narediti, da postaneš del letalskega osebja, kako se ukvarjati s piloti in kako je videti življenje steverdese. Zabavne zgodbe, ki nam dajo vedeti, kako težko je v resnici življenje in delo letalskega osebja.

amazon.com

How to Travel the World on 50$ a day

Knjiga, s katero bomo lahko prepotovali svet, čeprav nimamo veliko denarja. Z njeno pomočjo pridemo do potovanj izven ustaljenih poti in doživimo bolj lokalno in bogato izkušnjo, ne glede na destinacijo. V knjigi so točno napisani podatki za vsako destinacijo, s nam predstavijo, kaj lahko pričakujemo na različnih delih sveta.

amazon.com

The Caliph's House: A Year in Casablanca, Tahir Shah

Avtor je kupil knjigo hišo v Casablanci, v katero se je preselil z družino iz Anglije, da bi se osvobodil monotonega življenja v Londonu, otrokom pa omogočil bolj brezskrbno otroštvo. V knjigi bomo priča birokraciji, ropom, gangsterjem in težavam, ki se pojavijo na čisto vsakem koraku in ob vsaki interakciji z ljudmi.

goodreads.com


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika