Knjige, ki nas bodo inspirirale

Gabrijela Vrbnjak 03.06.2020
florencia-viadana-1j8k0qqufyy-unsplash

How to Stop Feeling Like Sh*t - Andrea Owen

Knjiga How to Stop Feeling Like Sh*t je vodič do boljšega življenja brez olepševanj. Pokrije destruktivna vedenja, kot so prevelika samokritičnost in želja po ugajanju, ter poda načine, kako s tem čim prej prenehati.

foto: amazon.com

Bossypants - Tina Fey

Tina Fey je komedijantka, igralka, producentka, scenaristka in tudi avtorica - v knjigi Bossypants piše o odraščanju, fizični lepoti, karieri v komediji in seveda, zakaj je dobro biti “bossy”.

foto: amazon.com

The Happiness Project - Gretchen Rubin

Gretchen Rubin se je nekega dne zbudila in odločila, da bo v preostanku svojega življenja postala srečnejša. V The Happiness Project detajlno opiše, česa se je naučila v 12 mesecih in nam poda nasvete, kako lahko s projektom Sreča pričnemo tudi mi.

foto: amazon.com

Dare to Lead - Brené Brown

Upajmo si voditi! Brené Brown v Dare to Lead zapiše načine, kako biti boljši vodja in prepoznati potenciale v drugih.

foto: amazon.com

Make Your Bed - Admiral William H. McRaven

Če posteljo pospravimo vsaj enkrat na mesec in je to za nas uspeh, potem je knjiga Make Your Bed popolna za nas. Gre za idejo, da če želimo spremeniti svet, moramo pričeti z majhnimi stvarmi, kot je recimo ta, da pospravimo svojo posteljo. Tudi če bo šlo čez dan vse narobe, bo morda edini uspeh dneva to, da smo se zvečer odpravili v lepo pospravljeno spalnico.

foto: amazon.com

Becoming - Michelle Obama

Nekdanja prva dama ZDA v Becoming deli svojo zgodbo od svojega odraščanja do življenja v Beli hiši.

foto: amazon.com

Very Good Lives - J.K. Rowling

J.K. Rowling je kraljica fikcije, a je pred uspehom velikokrat doživela neuspeh. V knjigi Very Good Lives govori o tem, kako sprejemanje neuspeha in poraza pravzaprav pomembno vpliva prav na izboljšanje življenja.

foto: amazon.com

The Story of My Life - Helen Keller

Gluha in slepa od svojega 1. leta se je kljub temu naučila brati, pisati in govoriti. V besedah same Helen Keller v The Story of My Life preberimo njeno pot od tega, da sploh ni razumela, da jezik obstaja, do svetovno znane avtorice in politične aktivistke.

foto: amazon.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika