Najnovejše knjige za različne okuse

Klavdija Rupar 22.04.2020
knjige

Knjige so naše največje zaveznice in za razliko od filmov poskrbijo, da prebudimo svojo domišljijo in si ustvarimo sanjski svet. Trenutno, ko imamo več časa in smo večinoma doma, je skrajni čas, da začnemo brati tisti kup, ki nas že nekaj mesecev ali let čaka na nočni omarici. Če pa ste eden izmed tistih, ki veliko bere in potrebujete ideje za nove knjige, je spodaj seznam novejših knjig, ki jih lahko dobite v različnih spletnih knjigarnah.

Jana Vagner - Pandemija

Smrtonosni virus se bliskovito širi po svetu. 36-letna Anja se z družino in parom iz sosednje hiše odpravi iz Moskve proti samotni hišici ob finski meji. Zaradi možnosti okužbe in barikad, s katerimi skušajo oblasti in posamezniki na silo zajeziti bolezen, se načrtovano dvodnevno potovanje sprevrže v moro, saj na vsakem koraku prežijo nevarnosti.

Foto: emka.si

Julia Quinn - Dekle z nepravim možem

Cecilia Harcourt, ki ji je od družine nenadoma ostal le še brat Thomas, pred kratkim ranjen na bojišču v kolonijah, bi se morala poročiti s preračunljivim bratrancem. Namesto tega vsem oznani, da gre k svoji (izmišljeni) teti v Edinburg, v resnici pa odpluje čez Atlantski ocean, odločena, da bo sama negovala brata in mu pomagala okrevati. Po tednu iskanja pa ne najde brata, temveč njegovega najboljšega prijatelja, čednega častnika Edwarda Rokesbyja.

Foto: felix.si

Michelle Obama - Moja zgodba

Knjiga, ki temelji na uspešnih spominih Michelle Obama, vključuje pa vprašanja in iztočnice, ki nam bodo pomagali odkriti oziroma znova odkriti, kar bo vedno veljalo samo za nas in nikogar drugega - naša zgodba. Michelle Obama je služila kot prva dama Združenih držav Amerike od leta 2009 do 2017. Moža je spoznala medtem ko je delala kot odvetnica v čikaški odvetniški pisarni Sidley & Austin. Obamova trenutno živita v Washingtonu in imata dve hčeri.

Foto: felix.si

Maja Novak - Cimre

Maja Novak je v Cimrah poskušala doseči troje. Prvič, napisati dobro kriminalko. Drugič, pokloniti se žanru, ki ga strastno prebira že od najstniških let. Tretjič, pripovedovati o istih dogodkih z dveh zornih plati, skozi besede mehkužne Jane in skozi besede Rebeke, ki o sebi misli, da je zgled racionalnosti, dokler se ne pokaže drugače. To je zgodba o dneh, ko si zločinci še niso mogli pomagati z mobilniki, inšpektorjem pa se še sanjalo ni, kaj je DNK.

Foto: bukla.si

Bettina Wilpert - Kar se nam ne dogaja

Roman opisuje, kakšne posledice ima posilstvo za žrtev, storilca in njuno okolico, ter pokaže, da največkrat verjamemo tistemu, čemur bi radi - ne tistemu, kar je res. Roman ujame izjemno mero med komunikativnostjo in večplastnostjo: po eni strani prikazuje lahkotnost poletja študentskega življenja, polnega spogledovanj, tračev in obetov prihodnosti, po drugi strani pa pokaže, kako najgloblje razpoke zlahka zarežejo tudi sredi popolne poletne noči.

Foto: emka.si

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika