Romantične knjige, ki jih pričakujemo to pomlad

Klavdija Rupar 11.04.2023
romanticneknjige-unsplash

Pomlad je tukaj in noro se veselimo, da se okoli nas prebuja narava, da so dnevi daljši in da to pomeni, da smo že blizu poletja in brezskrbnih počitnic. Obstaja pa tudi ena negativna plat pomladi - spomladanska utrujenost. Jo že čutite? V kombinaciji z muhastim vremenom sem vam zagotovo občasno ne da zapustiti svojega doma, ampak se raje zleknete na kavč in prižgete televizijo.

No, predlagamo, da raje v roko vzamete knjige, saj to pomlad prihaja kar nekaj romantičnih knjig, ki bodo popestrile vaše dni.

Casandra Morann: The Enemy of My Enemy Is My Lover (24. april)

Casandra Morann je manj poznana avtorica knjige Manging Miss Watson, ki sem jo dobesedno pojedla v nekaj dneh. 24. aprila bo na voljo nova knjiga z naslovom The Enemy of My Enemy is My Lover. Samira Acharya se najbolje počuti zavita v tančico skrivnostnosti. Navajena je, da se potihoma in neopazno prikrade na londonske plese elite v viktorijanski dobi in jim ukrade nekaj malenkosti, s čimer skrbi za svojo družino. Dokler je ne ujame aristokrat vikont Rowan Marston, vodja večje družine, ki je ne prepozna in ji začne slediti. In začne ugotavljati, da je Samira rešiteljica vseh njegovih težav.

41hbaatcfl

Julia Quinn in Shonda Rhimes: Queen Charlotte (9. maj)

Serijo, ki se bo začela predvajati na Netflixu 4. maja, Bridgerton oboževalci že nestrpno pričakujemo, izšla pa bo tudi knjiga, ki sta jo skupaj pripravili avtorica Bridgerton knjig Julia Quinn in Shonda Rhimes producentka Bridgertona. V knjigi je v ospredju ljubezenska zgodba med kraljem Georgom in kraljico Charlotte, ki je povsem spremenila družbeno sceno v takratnem Londonu.

51huciqaonl

Emily Henry: Happy Place (25. april)

Par, ki se je že pred nekaj meseci razšel, je prisiljen, da skupaj preživi vikend s prijatelji, ki ne vedo, da največja zaljubljenca nista več skupaj. Ob deljenju spalnice in ob tem, ko se morata pretvarjati, da sta še vedno skupaj, začneta vsak pri sebi ugotavljati, da si še vedno močno želita drug drugega.

41le3ro5dsl

Sarah Adams: Practice Makes Perfect (2. maj)

Annie Walker je na točki v življenju, ko si želi najti perfektnega moškega zase, takšnega, ki bo razumel, da uživa v tihem življenju na vasi in vodi svojo cvetlličarno. A kaj ko že celo življenje živi v istem mestu in predobro pozna vse prebivalce. Na pomoč ji priskoči Will Griffin - seksi, tetoviran osebni stražar, ki se odloči, da ji bo našel ljubezen njenega življenja. A učne urice se kmalu spremenijo v realno življenje in Annie ugotovi, da njena zveza ne rabi biti popolna, ampak samo resnična.

51pg26n1wfl

Ali Hazelwood: Love Theoretically (13. junij)

Elsie Hannaway je teoretična fizičarka, ki živi dvojno življenje. Podnevi uči termodinamiko, ponoči pa igra lažno punco moškim, ki potrebujejo njeno pomoč. A kaj ko njeno drugo identiteto odkrije privlačen in aroganten Jack Smith, brat njene najljubše stranke, ki je obenem tudi fizik in edini, ki lahko prepreči vzpon njene kariere. In samo ob njem se počuti kot najboljša verzija same sebe in hitro se zaplete v zanko, iz katere ne vidi izhoda.

51jlbukzmyl


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika