Najbolj pričakovane knjige letošnje jeseni

Klavdija Rupar 25.09.2022
alena-ganzhela-xefb4vjjqi-unsplash

Hladni dnevi, mraz in tema. Vse to se sliši slabo in nekaj česar se ne veselimo pretirano. A v resnici lahko tudi jesenski meseci prinesejo nekaj dobrega. Npr. to, da se zvečer po dolgem dnevu spravimo pod toplo odejo, v roke vzamemo novo knjigo, si zraven privoščimo skodelico toplega kakava ali čaja in uživamo.

Da boste to lahko čim večkrat izvedli v prihajajočih mesecih, smo poiskali pet knjig, ki jih lahko pričakujemo jeseni.

Elena Armas - The American Roomate Experiment

Rosie Graham da odpoved v službi in se odloči slediti svojim sanjam, da postane pisateljica. A sreča se s pisateljsko blokado, zato se začasno preseli k prijateljici Lini, ki živi izven mesta. Ne zaveda pa se, da Linin bratranec Lucas prav tako živi v tem stanovanju. Rosie je vanj že nekaj časa zagledana. In ko ji Lucas predlaga naj nekaj časa živi z njim se Rosie vpraša ali je to res dobra ideja..

Foto: amazon.com

Stephen King - Fairy Tale

Charlie Reade ima dokaj normalno življenje. Po tem, ko pri mladih letih izgubi mamo, mora na hitro odrasti. Na svoji poti sreča moškega s psom, s katerim se spoprijatelji. Ko moški umre pa najde kaseto, v kateri je zabeleženo, da je v njegovi koči portal do drugega sveta. Bo Charliju uspelo dobiti bitko med dobrim in zlom?

Foto: amazon.com

Elizabeth Strout - Lucy by the Sea

Lucy by the Sea je postavljena v začetne dneve pandemije. Med lockdownom Lucy Barton zapusti Manhattan in obišče najboljšega prijatelja bivšega moža, ki živi v Mainu. Skupaj se spopadeta z upanjem in obupom, ki se dogaja v času izolacije in se naučita, kako pomembna je v resnici človeška bližina.

Foto: amazon.com

Catherine Steadman - The Family Game

Novelistka Harriet se zaljubi v Edwarda Holbecka in prepričana je, da ima vse. A ne zaveda se, da imajo njeni bodoči sorodniki nekaj temačnih tradicij. Edward je sicer prepričan, da je vse vezi z njimi prekinil, a ko izvedo za njuno prihajajočo poroko, ju potegnejo nazaj v svojo družbo. Harriet je na začetku navdušena nad njimi, dokler ne razkrijejo njihove smrtonosne božične tradicije.

Foto: amazon.com

Coleen Hoover - It Starts With Us

Gre za visoko pričakovano nadaljevanje knjige It Ends With Us. Potem, ko se Lily in Ryle ločita, se Lily in Atlas po dveh letih ponovno srečata in Lily je končno prepričana, da sta tokrat čas in sreča na njuni strani. A Ryle se ne strinja s tem, saj Atlasa ne želi videti v življenju bivše žene in hčerke. In naredil bo vse, da to prepreči.

Foto: amazon.com


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika