Navdihujoče knjige za boljše življenje

CITYLIFE 04.02.2019
Foto: Pexels

Paulo Coelho – Alkimist

Knjiga, ki je mnogim spremenila življenje ali vsaj njihov pogled na svet. Preprosta zgodba govori o dolgem potovanju mladega pastrija, ki se nekega dne odloči, da bo poiskal zaklad. Iz Španije se poda v egiptovsko puščavo, kjer mu pot prekriža nekaj junakov. Vsak mu na svoj način pomaga na poti do zaklada, katerega je ves čas nosil s seboj. Knjiga nas spomni, kako pomembno je slediti svojim sanjam in zaupati glasu srca. 

Jorge Bucay - Ti povem zgodbo?

Zbirka zdravilnih zgodb enega izmed najbolj priljubljenih in branih psihoterapevov, Jorga Bucaya. Knjiga govori o mladeniču Demianu, ki v iskanju odogovorov redno obiskuje psihoterapevta. Ta mu s pomočjo zgodb pomaga priti do skritih resnic in kvalitetnega življenja. 

Foto: emka.si

Sergio Barbaren - Belo Jadro

Zgodba govori o zakoncema ki se ljubita, vendar ju vsakdanja rutina in želja po finančno varnem življenju oddaljujeta. Nekega dne, mož v knjigarni kamor redno zahaja, kupi knjigo izrekov in modrih misli, ki zakonca spodbudi k uresničitvi dolgotrajne želje - objadrati Tihi ocean. Na dolgem potovanju polnem izzivov, zakonca ponovno najdeta ljubezen in srečo.

Richard Bach - Jonathan Livingston Galeb

Jonathan Livingston ni klasičen galeb; ni mu mar za letenjem po hrano, ki so jo odvrgli ribiči. Jonathan Livingston se želi dodobra izuriti v letenju, saj v tem neizmerno uživa. Njegove sanje so obvladanje letenja in ne le lov za hrano, kakor so ga učili. V iskanju svobode in sledenju svojim sanjam se znajde v mnogih težavah, izrinejo ga iz jate. Vendar naposled ulovi svoje sanje in je za razliko od drugih galebov, srečen in izpopolnjen.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča