Slovenske kuharske knjige, ki bi jih morali imeti doma

Klavdija Rupar 25.12.2018
kuharske knjige

Kuhanje je opravilo, ki ga nekateri obožujejo drugi pa sovražijo. Vedno več je Slovencev, ki je napisalo svoje kuharske knjige in posnelo kuharske oddaje. Katere pa so tiste slovenske kuharice, ki bi jih morala imeti doma vsaka prava gospodinja?

Zlahka – Ljubezen do kuhanja na prvi pogled (Luka Novak in Valentina Smej Novak)

Zlahka nam razkirva do kuhanja na prvi pogled in je povabilo k intuitivni kuhariji. Pregledno razporejene sestavine na zračnih fotografijah poskrbijo, da recept zaobjamemo na prvi pogled in kar potegne nas v kuharijo.

Foto: Emka.si

Kuhamo z najboljšimi (Janez Bratovž)

9 vrhunskih kuharjev pri naši mizi. Ne gre le za še eno kuharsko knjigo, gre za promocijo slovenske avtorske kuhinje, vrhunske kulinarike in vseh slovenskih chefov, ki so bistveno prispevali k razvoju kulinarike v Sloveniji. Korak za korakom sledimo pripravi receptov, kakor na kuharskem tečaju.

Foto: Emka.si

Kuhinja v dvoje: Navdihujoči recepti za skupno ustvarjanje v kuhinji (Andrej Valena in Anja Maležič)

Kuhinja v dvoje je kuharska knjiga za pare, s katero želijo avtorju odpihniti prepričanje, da je kuhanje zahtevno in dolgočano opravilo. Kuhanje v dvoje je krasen način, kako lažje najti in ohraniti veselje do ustvarjanja v kuhinji in je odlična priložnost za poglabljanje medsebojnega odnosa.

Foto: Emka.si

Anina kuhinja po navdihu (Ana Žontar Kristanc)

Knjiga vsebuje več kot 100 preizkušenih receptov, ki jo zadnja leta najbolj navdušujejo. V knjigi najdemo mnogo zanimivih in uporabnih receptov, kot je pripravljena pica v ponvi, čokoladni kolač iz ajdove kaše in japonske nekaj centimetrov debele puhaste palačinke, azijsko sladko-kisla omaka in še mnogo več.

Foto: Emka.si

Zdravo Tereza! (Tereza Poljanič)

Njena prva kuharska knjiga, v kateri nas vabi na potovanje čez Novo Zelandijo, v njej pa deli okusne, hranilne in polnovredne recepte, ki jih je vsako nedeljo pripravljala na POP TV v kuharski oddaji z enakim naslovom. Po njenih receptih lahko ustvarimo vegi burgerje s hrustljavim zdravim krompirčkom, barvito pico brez moke in ledeni chia čaj ali pa vegansko čokoladno torto.

Foto: super-hrana.si

Izbor urednika