Najboljše knjige za moške za predpoletno branje

Anja Mrevlje 10.04.2016
knjige

Disclaimer, avtor Renee Knight

Že kar nekaj časa iščemo naslednji hit po vzoru Gone girl, in ta knjiga je morda pravi odgovor. Prvenec avtorja Reneeja Knighta, predstavlja zgodbo postavljeno v ameriško predmestje, v njej pa nastopajo liki, katerim prav nobenemu izmed njih ne gre zaupati, celotni zaplet pa je baziran na odkritju knjige, ki se bere kot življenje osrednjega lika.

Disclaimer, avtor Renee Knight

Quicksand, avtor Henning Mankell

Knjiga spominov preminulega Henninga Mankella se ne bere kot zgodbo o smrti in uničenju, temveč izpostavlja vprašanja o tem kaj pomeni biti človek. Skozi potovanje od avtorjevega otroštva do njegove starosti, spoznamo vse osrednje ljudi, ki so zaznamovali njegovo življenje. Pisano v zadnjem letu njegovega življenja, knjigo navkljub preveva optimizem in zadovoljstvo z življenjem, ki je to bilo v svojem polnem pomenu.

Quicksand, avtor Henning Mankell

A brief history of seven killings, avtor Marlon James

Knjiga A brief history of seven killings je prejemnica nagrade Booker Prize, odlikuje jo pa predvsem raba številnih in raznovrstnih naratorjev, ki se raztezajo od kontinentov in osebnih zaledij bolj raznolikih kot jih je literatura dosedaj bila zmožna prenesti. In celotno dogajanje se kulminira v streljanju na Boba Marleyja v letu 1976. Drzna literatura!

A Brief History of Seven Killings, avtor Marlon James

City on fire, avtor Garth Risk Hallberg

Za vse ljubitelje epov, je tu 944 strani romana misterija, kjer se raziskuje umor v s hedonizmom prežetih sedemdesetih letih mesta New York. City on fire kritiki hvalijo s primerjavami z avtorji kot so Jonathan Franzen in Tom Wolfe, knjiga pa je že potrjena za svojo filmsko ekranizacijo! Vsa ta pozornost za prvenec!

City on fire, avtor Garth Risk Hallberg


Live at the Brixton Academy, avtor Simon Parkes, s pomočjo JS Rafaeli

Leta 1982 je Simon Parkes kupil stavbo, ki bo v prihodnjih desetletjih zaznamovala britansko glasbeno sceno – Brixton Academy. Na njenih odrih so nastopali The Smith, The Rolling Stones, Diana Ross, tam pa so se odvile tudi prve legalne rave zabave! Kar zagotavlja hitro obračanje strani, so predvsem opisi britanske scene v osemdesetih letih, in vzpostavljanja kulturne sile v nasilju prežetem Brixtonu. Portret izgubljenega sveta, popolnim za spomladanski eskapizem.

Live at the Brixton Academiy, avtor Simon Parkes

Tender is the night, avtor F. Scott Fitzgerald

Avtorja sicer najbolj poznamo po mojstrovini The Great Gatsby, a tudi roman Tender is the night si zasluži vašo poletno pozornost. Zgodba se odvija na jugu Francije v tridesetih letih prejšnjega stoletja, osrednja lika pa sta par s pomenljivim imenom, psiholog Dick Diver in Nicole, njegova pacientka. Knjiga polna zapletov in razprtij, je soumeščena s podobami luksuza in divjim življenjem tridesetih let, kar bo všeč vsakemu.

Tender is the night, avtor F. Scott FitzgeraldIzbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča