5 knjig za ljubitelje lepote

Teja Korošec 10.04.2017
5 knjig za ljubitelje lepote

Dior: The Art of Color

Modni velikan Dior v knjigi razkriva svojo bogato zgodovino ličenja. Diorjeva tradicija je bila vselej povezana z barvami, zato knjiga The Art of Color na 272 straneh prikazuje izjemne fotografije barvitega modnega ličenja. Cena: 100 eurov. 

Foto: Dior

James Pecis: Noodled

Omejena izdaja knjige Noodled je rezultat sodelovanja med vrhunskmi frizerjem in stilistom James-om Pecis-om in nevladne organizacije Mission Blue, ki se zavzema za zaščito svetovnih oceanov. V knjigi najdemo čudovite črno-bele fotografije pričesk, ki jih je navdihnilo gibanje oceana. 

Foto: Trendland

Wendy Rowe: Eat Beautiful

Ena izmed najbolj slavnih vizažistk na svetu, Wendy Rowe, je obsedena s popolno kožo. V svoji knjigi Eat Beautiful z nami deli nasvete za lepo kožo, ki vključujejo tako napotke za pravilno prehrano kot tudi recepte za domačo pripravo raznih pilingov in hranilnih mask za obraz. Cena: 23 eurov. 

Foto: Khoollect

Sam McKnight: Hair 

Sam McKnight je legenda lepotne industrije, ki je med drugimi skrbel tudi za pričeski princese Diane in Kate Moss. Knjiga Hair na 296 straneh ponuja vpogled v njegovo bogato 40-letno kariero ter prikazuje ikonične fotografije stiliranja las. Cena: 50 eurov. Več o delu velemojstra pa v videu.

PREBERITE ŠE: Moda na kavni mizici

François Nars: Nars

Vizažist, modni fotograf in ustanovitelj podjetja Nars cosmetics, François Nars, na 420 straneh predstavlja svoje pojmovanje lepote. Vsestranski umetnik vselej sledi vodilu, da lepota izvira v naši osebnosti. Knjiga vsebuje tudi nekaj portretov zvezdnikov, med katerimi so Naomi Campbell, Marc Jacobs in Tilda Swinton. Cena: 80 eurov. 

Foto: Buro24/7

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča