31. Slovenski oglaševalski festival se ponovno vrača na morje

Helena Peterlin 14.04.2022
31sofprijavanl-1

V luči vedno hitrejše digitalizacije družbe bo tudi festivalski program 31. SOF obarvan digitalno. Kako je in še bo digitalna preobrazba vplivala na širšo družbo? Kaj prinaša Metaverse? Kako se odklopiti od elektronskih naprav in ali je to sploh še mogoče? Predvsem pa, komu lahko zaupamo v dobi digitalizacije, kar je tudi rdeča nit letošnjega festivala. O izzivih, ki jih digitalizacija prinaša medijem, blagovnim znamkam in vsem nam bodo spregovorili vrhunski mednarodni in domači strokovnjaki.

''Z optimizmom zremo na junij in verjamemo, da bomo uspeli organizirati še en izjemen festival, ki bo pod eno veliko streho zbral kolege iz industrije in vnovič postregel z odličnimi vsebinami,'' je dejala Mojca Briščik, izvršna direktorica Slovenske oglaševalske zbornice.

Koga bomo videli na velikem odru?
S svojimi idejami nas bo očaral svetovno priznani nizozemski umetnik Erik Kessels, ki ga je revija Time imenovala "vizualni čarovnik", Vogue Italija pa "sodobni antropolog". Skozi primere lastnih del bo prikazal, kako nam napake pomagajo pri iskanju kreativnega navdiha. Iz Los Angelesa prihaja Dot Lung, ena najboljših strokovnjakinj za družbena omrežja na svetu, ki ima 'digital' zapisan v svojem DNK-ju. Kako ob vseprisotnosti tehnologije živeti bolj zdravo, produktivno in srečno življenje pa nam bo razkril Alessio Carciofi, univerzitetni profesor ter avtor prve knjige in podkasta o digitalnem detoxu v Italiji. 

Navdušili nas bodo tudi stand up komik, ter radijski in televizijski voditelj Denis Avdić, profesionalni kolesar Matej Mohorič, antropolog in izredni profesor dr. Dan Podjed, radijski in televizijski voditelj, kolumnist in avtor Miha Šalehar ter številni drugi govorci.


Začnite poletje v dobri družbi 
Festivalski utrip bo zaokrožila slavnostna podelitev nagrad, kjer bo izbran zmagovalni par natečaja Mladi kreativci, podeljena stanovska naziva Oglaševalec leta in Oglaševalska osebnost leta, ter razkriti prejemniki velikih nagrad. Sproščeno morsko okolje na novi lokaciji bo zagotovo prineslo dobro družbo, nova poznanstva in sveže ideje.  

Vabljeni, da skupaj z nami vstopite v novo desetletje Slovenskega oglaševalskega festivala, ki bo med 14. in 15. junijem napolnil Avditorij Portorož. Vstopnico si lahko zagotovite tukaj. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča