Glasbene novosti tega tedna (2016)

Tina Lagler 14.11.2016
The Rolling Stones

The Rolling Stones - Hate To See You Go

Hate To See You Go je druga, z bluesom prežeta skladba, ki so jo The Rolling Stones uvrstili na album Blue & Lonesome. Gre za album, na katerem najdemo priredbe njihovih najljubših komadov in izvajalcev. Hate To See You Go je ena od dveh skladb z albuma, ki v originalu pripadata Little Walterju.

Nick Cave & The Bad Seeds - Magneto

Nick Cave & The Bad Seeds nadaljujejo s promocijo 16. albuma Skeleton Tree in ustvarjajo vizualne podobe, ki spremljajo skladbe. Tako pozdravljamo videospot za komad Magneto, septembra pa je izšel tudi dokumentarni film One More Time with Feeling, ki razkriva zgodbo o ustvarjanju omenjenega albuma.

John Legend - Love Me Now

John Legend z novo skladbo Love Me Now napoveduje izid petega studijskega albuma Darkness and Light, ki je vse bližje. Na prodajnih policah ga bomo dočakali 2. decembra letos, do takrat pa lahko uživamo ob ogledu videospota.

The Chemical Brothers - C-h-e-m-i-c-a-l

Pri ustvarjanju spota za novi singel C-h-e-m-i-c-a-l je tandem The Chemical Brothers navdih našel v starih otroških televizijskih šovih, like pa so nato, pod okriljem režiserjev Adama Smitha in Marcusa Lyalla, posneli s kinetično kamero.

Passenger | When We Were Young

Angleški pevec Passenger je izdal videospot za svoj zadnji singel When We Were Young, ki ga sicer najdemo na albumu Young As The Morning Old As The Sea. Tudi ta spot je povsem preprost, v ospredju pa je tisto, kar zares šteje – družina, ljubezen, prijateljstvo in sreča.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča