Veseli december v Ljubljani 2016 - dogajanje, ki ga ne smemo zamuditi

Tina Lagler 13.11.2016
Miklavžev sejem

Decembrsko vzdušje v Ljubljano prihaja 25. novembra 2016, ko se bodo na ulicah prižgale praznične luči ter zaživele skupaj s prazničnimi sejmi pod zvezdami v starem mestnem jedru in jaslicami iz slame na Bregu pred Zoisovo palačo. Teden dni pozneje, od 3. decembra dalje, svoja vrata odpira tudi Miklavžev sejem na Prešernovem trgu, kjer bomo lahko po mili volji brskali za darilci, nedaleč stran, na Kongresnem trgu, pa bomo z otroki lahko obiskali Čarobni gozd. Tam bomo z najmlajšimi čarovnijo iskali na ustvarjalnih delavnicah, ob petkih, sobotah in nedeljah pa si bomo lahko ogledali tudi katero od gledaliških predstav.

PREBERITE ŠE: Prižig prazničnih lučk v prestolnici letos že v novembru 2016

Prvi decembrski ponedeljek bo za najmlajše še posebno vesel. Vse od Krekovega pa do Prešernovega trga bodo Miklavžev sprevod spremljali parklji, vragi in zbor angelčkov, seveda pa se bo za premražene obrazke našlo tudi kaj slastnega za pod zob. Vse bližje bomo tudi božiču in silvestrovemu, zato bodo tudi ulice bolj bučne in glasbeno razigrane. 13. decembra bodo pred Mestno hišo odmevali otroški pevski zbori, ki bodo tri dni zatem priklicali lajnarje in dobro vilo. Medtem ko bo slednja na Mestnem trgu izpolnjevala želje, bodo lajnarji od istega dne dalje vzdušje preteklih časov pričarali v starem mestnem jedru. Na isti dan, 16. decembra, se začenjata tudi Glasbeni program na Novem trgu in Ulično gledališče na Kongresnem trgu. Seveda ne gre zamuditi tradicionalnega božičnega koncerta, ki bo 24. decembra odmeval na Mestnem trgu, dva dneva pozneje pa se bo glasba širila tudi na Kongresnem trgu in Trgu francoske revolucije.

Zadnjo noč v letu bo seveda razsvetlil ognjemet. Vrhunec praznovanja lahko torej pričakamo v očarljivem prazničnem vzdušju. Glede na to, da bo dogajanje ravno prav ogreto, je torej le še vprašanje, kje na prostem bomo silvestrovali ...
visitljubljana.com

Izbor urednika