Filmi, zaradi katerih si želimo potovati

CITYLIFE 03.08.2023
Foto: IMDB

Lev: Dolga pot domov / Lion (2016)

Lev: Dolga pot domov je biografska drama, posneta po uspešnem romanu. Prikazuje zgodbo indijskega fantka, ki se izgubi, pristane v sirotišnici, nato pa ga posvoji avstralski par. Pri 25 letih začne odkrivati svoje korenine, kar ga popelje nazaj v Indijo. Pripravite robčke!

The Trip (2010)

V fimu The trip sledimo slavnima britanskimu komikoma Stevu Cooganu in Robu Brydonu med raziskovanjem gurmanske ponudbe Severne Anglije. Film je doživel dve nadaljevanji, v katerih komični par obišče še Italijo in Španijo. 

Kraljestvo vzhajajoče lune / Moonrise Kingdom (2012)

Kraljestvo vzhajajoče lune je predzadnji celovečerec znamenitega in unikatnega režiserja Wesa Andersona. Čudoviti kadri prikazujejo ljubezensko zgodbo dveh dvanajstletnikov, ki se nekega poletja odločita zbežati od doma in odkriti planjave Nove Anglije v ZDA.

Amélie (2001)

Film Amélie je posnet na več kot 80 lokacijah v Parizu, zato ni čudno, da ogled v nas prebudi željo po obisku francoske prestolnice. Amélie je naivno mlado dekle, ki želi na nenavaden način pomagati ljudem okrog sebe ter na poti odkrije ljubezen. Francoski jezik da filmu dodatno avtentičnost.

Preberite še: 10 najboljših komedij vseh časov

Philomena (2013)

Tudi film Philomena v ospredje postavlja zgodbo o posvojitvi, a je tokrat posnet po resničnih dogodkih. Starejša gospa s pomočjo nekdanjega novinarja išče svojega izgubljenega sina. Iskalna akcija ju iz Velike Britanije odpelje najprej do Irske in nato v ZDA. 

Poti / Tracks (2013)

Film Poti je prečudovit film o osebni rasti in ljubezni skozi perspektivo popotnika. Prav tako temelji na resnični zgodbi izjemno pogumne ženske, ki je zgolj v družbi nekaj kamel prečakala avstralsko puščavo. 

Polnoč v Parizu / Midnight in Paris (2011)

Čeprav se Polnoč v Parizu vrti okoli potovanja v času, v prvi vrsti ni namenjen ljubiteljem znanstvene fantastike. Prikaže čar najbolj ikoničnih sosesk romantičnega Pariza v 20. letih prejšnjega stoletja ter v sodobnem času. Odlična izbira za deževno nedeljsko popoldne.

Morilca na kolektivca / In Bruges (2008)

Poklicna morilca se morata zaradi nesrečnega spleta okoliščin začasno skriti v belgijskem mestu Bruges. Črna komedija, v kateri blesti irski igralec Colin Farrel, skozi napeto zgodbo prikazuje najlepše dele mesta, kar je v srednjeveški Bruges prineslo tudi več turizma. 

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika