Spencer - novi film o Lady Diani

Klavdija Rupar 12.11.2021
spencer01

Filmi o kraljevi družini in njenih pripadnikih so vedno zanimivi za množice. Eden izmed zadnjih je Spencer, ki govori o princesi Diani. Prikazuje tri dni med božičnimi prazniki, v katerih se mora Diana pretvarjati, da je vse v redu, čeprav so v zraku govorice o Charlesovem varanju in njuni ločitvi. A Diana ima dovolj pretvarjanja in tridnevni vikend prikazuje njeno slovo od kraljeve družine.

"Spencer" se začne v trenutku, ko Diana zamuja na božični vikend na kraljevem posestvu Sandingham, njen zakon s princem Charlesom pa je na tankem ledu. Diana zamudi in že takoj na začetku se vidi, da je depresivna in se dobro zaveda, da so vse oči uprte vanjo. Ob branju knjige o Anne Boleyn se začne spraševati, kaj bo kraljeva družina naredila z njo, njena pomočnica pa ji da vedeti, da se oni ne bodo spremenili, spremeniti se bo morala ona. Poleg tega se srečuje tudi s hudo bulimijo in koleba med tem ali se bo prej zlomila pred pritiskom ali bo prej pobegnila življenju, ki je daleč od sanjskega.

V glavni vlogi je nastopila Kristen Stewart, ki so jo mnogi pohvalili za odlično upodobitev Diane. Film je v kinematografe prišel 5. novembra, pri nas pa s predvajanjem začnejo danes, 11. novembra.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika