To so filmi, ki si jih moramo ogledati na materinski dan

CITYLIFE 25.03.2023
mamma-miafilm

Sestavili smo seznam filmov, ki si jih moramo ogledati na materinski dan. Po želji si lahko enega izmed njih ali več ogledamo sami, z mamo, ali celotno družino.

Nekaj večnih klasik: Mamma Mia! (2008) in najnovejše nadaljevanje Mamma Mia! Here We Go Again (2018). Klasika Mamma Mia! ima vse: odlično glasbo, romantiko, dramo, mame in Meryl Streep. V delu iz leta 2018 pa se vsemu skupaj pridruži še Cher!

Filmske klasike, običajno predvajane na televizijskih kanalih prav v času materinskega dne, so tudi Freaky Friday (2003) in The Parent Trap (1998) z Lindsey Lohan. Med klasiko pa bi lahko zapisali tudi What to Expect When You're Expecting (2012), ki priznava, da je skrb za majhna bitjeca res naporna.

Vsaka mama se v življenju slej ko prej hočeš-nočeš sreča s stavkom: "Zato, ker sem jaz tako rekla!" No, oglejmo si še uspešnico z istoimenskim naslovom Because I Said So (2007). Novejši filmi, ki na tak in drugačen način slavijo mame ter vez med otrokom in materjo so The Blind Side (2009), kjer močno mamo igra Sandra Bullock, Mother’s day (2016) z Jennifer Anniston, The Guilt Trip (2012) na temo odnosa med mamo in sinom s Sethom Roganom in Barbaro Streisand, ali pa Bad Moms (2016), kjer Mila Kunis, Kristen Bell, and Kathryn Hahn priznavajo, da je biti mama težko, a se kljub temu zabavajo.

Zadnji, a ne zanemarljivi, filmski predlogi na temo materinstva so risanke! Ja, zakaj pa ne. Vrnimo se v brezskrbni čas risanih likov in si oglejmo, sinhronizirano ali v origialni različici, The Incredibles (2004), ki so neverjetni kot vse mame, ali Brave (2012).


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika