Tretja sezona priznane serije Babilon Berlin

CITYLIFE 20.01.2021
babilon serija

Ta ambiciozna serija, ki je navdušila kritike po vsem svetu, je prejela mnoge mednarodne nagrade, med drugim nemško televizijsko nagrado (Deutscher Fernsehpreis), nagrado grimme, BAMBIJA za najboljšo nemško televizijsko serijo, bavarsko televizijsko nagrado (Bayerischer Fernsehpreis), avstrijsko nagrado romy, nagrado španske televizije na festivalu Premios Ondas in nagrado magnolia na šanghajskem filmskem festivalu. Evropska filmska akademija pa je na podelitvi evropskih filmskih nagrad seriji namenila novo »nagrado za posebne dosežke na področju fikcijskih serij«.Berlin, september 1929: burni časi v prestolnici. V celotni družbi prihaja do korenitih sprememb - v gospodarstvu, kulturi, politiki in podzemlju. Špekuliranje in inflacija sta že načela temelje še vedno mlade weimarske republike. Mesto je prizorišče naraščajoče revščine in brezposelnosti nasproti čezmernemu luksuzu in blišču nočnega življenja in prekipevajoče ustvarjalne energije.

V razgretem vzdušju špekulativne mrzlice in političnih sprememb, v filmskih studiih Babelsberg poteka snemanje enega prvih zvočnih filmov tistega časa, v katerem nastopa filmska zvezdnica Betty Winter. Vendar pa mlado igralko na snemanju tragično pokonča padec reflektorja. Glavni policijski inšpektor Rath in policijska pripravnica Charlotte Ritter začneta preiskavo, nadaljnje smrti pa potrdijo njun sum, da gre za umor. Storilec je fantom v črnem plašču. Začetne preiskave kažejo na povezanost z berlinskim podzemljem. Armenec, ki je film financiral, je tudi tokrat je vpleten v zadevo, zato vse kaže na spopad med šefi podzemlja. Ko njegovega poslovnega partnerja Walterja Weintrauba izpustijo iz zapora, se skupaj podata v boj proti sovražnikom, da bi si rešila življenje.

Rath se spopada z demoni preteklosti zaradi svoje ljubezni do Helge, vendar pa ne more nikakor pozabiti primera Grete Overbeck. Želi preprečiti njeno obsodbo in usmrtitev, saj sumi, da za umorom, ki naj bi ga domnevno storila Greta, stojijo drugi akterji, ki se predstavljajo kot komunisti. Rath se s pomočjo načelnika policije Zörgiebla domisli zvijače, da bi prijel storilce zločina in tako Greti rešil življenje, vendar pa se izkaže, da je Rathov najhujši nasprotnik vladni svetnik Wendt.

V zapleteni in čudovito posneti seriji Babilon Berlin, ki bo premierno prikazana na kanalu Epic Drama v četrtek, 28. januarja, ob 21.00 uri, nastopajo mnogi izjemni igralci, v novi sezoni pa se je igralski zasedbi priključilo še nekaj novih imen: Ronald Zehrfeld, Meret Becker, Sabin Tambrea, Hanno Koffler, Martin Wuttke, Trystan Putter, Peter Jordan, Caro Cult, Saskia Rosendahl in Bernhard Schütz. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča