Bliža se enajsti mednarodni festival Plavajoči grad

Valentina Jarc 14.06.2023
floating-castle-hero.jpeg

Edinstveni enajsti interdisciplinarni medvednarodni festival Floating Castle - Plavajoči grad se vrača v Loško dolino, na Grad Snežnik in njegovo bližnjo okolico.

V štirih dneh, od 27. do 30. julija, se bo na 17 odrih predstavilo več kot 130 glasbenih, gledaliških in drugih skupin iz celega sveta. Nastopil bo tudi mednarodni Etno Histeria World Orchestra 2023, ki sestoji iz več kot 80 glasbenikov.

Obiskovalci bodo lahko izkusili etno, jazz, fusion, avtorsko in eksperimentalno glasbo, kot tudi performans, lutkovne predstave, sodobni ples, cirkus, intermedialne predstave, ter ulično, improvizacijsko in dramsko gledališče.

Se srečamo na festivalu Plavajoči grad, ki je več kot samo festival; je umetniška platforma, izmenjevalnica znanj, je imersivna izkušnja, je most med lokalnim in svetovnim, je mednarodna mreža ustvarjalcev, je kulturno umetniško gibanje, ki vznikne kot čarovnija ob polni luni, je prostor združevanja in kališče novih izrazov in obrazov, je speči grad, ki se ponoči zbudi, za tistega, ki bedi.

Več informacij najdemo na njihovi uradni spletni strani, do vstopnic pa najhitreje pridemo tukaj.

Izbor urednika