Festival MENT se seli na začetek pomladi!

Valentina Jarc 25.02.2023
ment.jpeg

Glavnina dogodka je namenjena predvsem novim, slogovno raznovrstnim izvajalcem s cele Evrope. Nepogrešljiv del MENTa je tudi konferenca – vsakoletni zbor glasbenih profesionalcev s celega sveta, ki v Ljubljano prihajajo zaradi koncertnega izbora, mreženja, odličnega regijskega obiska in seveda po dozo svežih informacij ter novih poznanstev.

»Festival MENT ima sloves enega najpomembnejših evropskih predstavitvenih festivalov – neobremenjen s pompom, a s precej večjo verjetnostjo, da bo zadel v polno s predstavitvijo čudnih, najbolj vznemirljivih izvajalcev.«
Fergal Kinney, LOUD AND QUIET MAGAZINE (Velika Britanija)

Letošnja edicija prinaša tudi prvi fokus – Baltski fokus bo predstavil živahne scene Estonije, Latvije in Litve. Prinaša številne izvajalce, glasbene profesionalce, predstavitve in konferenčne teme, ki so vezane na baltske države. Fokus nastaja v sodelovanju z izvoznimi pisarnami Music Estonia, Music Latvia in Lithuanian Music Business Association ob podpori Baltiškega kulturnega sklada.

MENT tokrat združuje moči z ljubljanskim festivalom elektronske in eksperimentalne glasbe ter zvočne umetnosti SONICA in evropsko kreativno platformo SHAPE+ s posebej kuriranim odrom, posvečenim sodobni izvenserijski in avanturistčni elektronski glasbi iz Vzhodne Evrope. Na MENT konferenci bosta gosta ustanovitelj in umetniški direktor festivala SONICA Martin Bricelj Baraga in vodja SHAPE+ platforme Michael Brenner, gostujoča glasbenika Wojciech Rusin in Katarina Gryvul pa bosta imela tudi vsak svojo glasbeno delavnico.

Early bird festivalske in pro pass vstopnice na voljo do 28. 2. 2023.
ment.si/vstopnice

Vse o Ment konferenci: facebook.com/events/532650045592210

in ment.si/2023

Produkcija: Kino Šiška. Ko-produkcija konference: Sigic.
Festival je podprt s strani Mestne občine Ljubljana in Ministrstva za kulturo RS.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča