Josipa Lisac to jesen v Cankarjevem domu

Valentina Jarc 08.09.2022
josipa-lisac-1-1

Josipa Lisac je pevka z značilnim, osupljivim glasom in popolno interpretacijo. Z izjemnim pevskim darom, prefinjenim občutkom za odrski nastop in svojevrstnim glasbenim slogom je resnična diva, edinstveno prepoznavna ter priljubljena in visoko cenjena umetnica.

Večkrat je prejela nagrado vokal godine, diskografsko nagrado porin in številne druge. Na bogati umetniški poti je pela v Zboru hrvaške radiotelevizije, v rock operi in bila zvezda rock glasbe, nastopala s svetovno znanimi velikani jazza, sodelovala v dveh ameriških filmih in v gledaliških predstavah v Sloveniji in na Hrvaškem. 

Josipa je svoj slog začela oblikovati v šestdesetih letih minulega stoletja z rock skupinama O'Hara in Zlatni akordi, odločilno pa je nanj vplivalo poznanstvo s priznanim rock'n'roll pevcem in skladateljem Karlom Metikošem. Njun prvi album Dnevnik jedne ljubavi (Dnevnik neke ljubezni) velja za kultnega, za enega glasbenih vrhuncev nekdanje Jugoslavije.

Josipa Lisac bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani nastopila 22. oktobra ob 19.30 uri. Cene vstopnic se gibljejo od 17 do 32 evrov. Svojo vstopnico si lahko zagotovite na tej povezavi.


Izbor urednika