V Ljubljano prihaja priljubljeni pevec Bryan Adams

Helena Peterlin 07.11.2022
baalbumcovercorvair0743

"Živjo vsem, želel bi se zahvaliti za vaše rojstnodnevne želje, upam, da se kmalu vidimo!" je Bryan Adams na svoj 62. rojstni dan v videosporočilu na družbenih omrežjih zaželel svojim oboževalcem. Kanadski pop rock zvezdnik bo po julijskih koncertih evropske turneje So Happy It Hurts, ki jih je imel v Španiji, koncerte nadaljeval zadnji teden v novembru.


Legendarni kanadski glasbenik Bryan Adams, dobitnik več grammyjev, se v okviru svoje nove turneje vrača v Slovenijo, kjer bo nastopil v dvorani Stožice, 04.decembra 2022.

23. novembra bo tako razveselil nizozemske oboževalce in oboževalke s koncertom v Amsterdamu, 24. novembra bo koncertiral v belgijskem Antwerpnu, nato pa se seli v Nemčijo, kjer bo nastopil 26., 28. in 29. novembra, in sicer v Mannheimu, Berlinu in Münchnu. V decembru so na vrsti Avstrija (1. 12. Innsbruck in 3. 12. Dunaj), potem pa pride na vrsto Slovenija, saj bo 4. decembra zavzel ljubljansko areno Stožice. Zatem bo imel še tri koncerte v Italiji, v Trevisu, Rimu in Firencah, turnejo pa bo sklenil še z dvema koncertoma v Nemčiji, ter zaključnim, 13. decembra v Parizu.Bryan Adams je eden najbolj prepoznavnih in ikoničnih glasbenikov, avtor številnih, že kar ponarodelih rock uspešnic, dobitnik mnogih glasbenih nagrad in je v karieri prodal preko 65 milijonov plošč. Na turnejo se je podal ob izdaji novega, že 15. studijskega albuma So Happy It Hurts, ki ga je izdal marca 2022. Adams slovi kot glasbenik, ki na nastopu da od sebe čisto vse, njegov zaščitni znak pa je energičen in iskren nastop, ki vedno znova prepriča občinstvo, kar je “v živo” dokazal tudi na svojem zadnjem koncertu v Ljubljani leta 2018.


O Bryanu Adamsu:
Bryan Adams ima svetovne turneje že skoraj štiri desetletja. Leta 2016 je bil na turneji v imenu svojega trinajstega studijskega albuma Get Up, ki se je v manj kot mesecu dni uvrstil na lestvico med prvih deset v devetih državah. Leta 2014 je obeležil tudi 30. obletnico svojega ikoničnega albuma Reckless.
Njegova glasba je dosegla prva mesta lestvic v več kot 40 državah po vsem svetu, v Kanadi so mu podelili državno priznanje za zasluge, hkrati pa ga sprejeli v kanadsko Dvorano slavnih. Je prejemnik grammyja, treh oskarjev, številnih nagrad Juno, American Music Awards ter ASCAP Film and Television Music Awards, petkrat pa je bil nominiran tudi za zlati globus.

Vstopnice na eventim.si!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča