Najboljši glasbeni festivali v Evropi v letu 2020

Klavdija Rupar 15.02.2020
Foto: Unsplash

Glasbeni festivali so velik hit po celotnem svetu, nekaj jih imamo celo tudi v Sloveniji. Že razmišljate, na katerega se boste odpravili letos? Po celotni Evropi jih najdemo kar nekaj in čas je, da začnemo planirati, kateri bo letos pristal na našem seznamu želja. Za pomoč vam predstavljamo spodnji seznam najboljših glasbenih festivalov v Evropi.

Primavera Sound - Barcelona, Španija 4.-6. junij 2020

Primavera Sound je kralj indie glasbe in velik podpornik nove glasbe, pohvali pa se lahko tudi s predstavljanjem alternativne glasbene scene. Obenem pa poteka še v čudoviti Barceloni, kjer najdemo plaže, dobro hrano in prijetno vreme. Letos bodo nastopili Pavement, Massive Attack, The Strokes, Lana Del Rey, Tyler in drugi. 

Isle of Wight Festival - Isle of Wight, Združeno Kraljestvo, 11.-14. junij 2020

Isle of Wight Festival je znan po svojih ekskluzivnih in legendarnih nastopajočih - Fleetwood Mac, The Stone Roses, Bruce Springsten ... in eklektičnimi zasedbami, s katerimi počasti svojo neverjetno zgodovino, ki jo pišejo že zadnjih 50 let. Tudi letošnji nastopajoči ne bodo razočarali: Lionel Richie, Lewis Capaldi, Snow Patrol, The Chemical Brothers, Duran Duran ...

Ultra Europe - Split, Hrvaška, 10.-12. julij 2020

Ultra Europe, ki jo organizirajo naši sosedi je hrvaška različica legendarnega festivala iz Miamija. Največja DJ imena sveta in čudovito Jadransko morje poskrbijo za odlično zabavo. Letošnji nastopajoči so David Guetta, Afrojack, Pendulum, Armin van Buuren in drugi.

Sziget Festival - Budimpešta, Madžarska, 5.-11. avgust 2020

Sziget je eden takšnih festivalov, ki za marketing lahko ne porabi nič denarja, pa bo vsako leto povsem razprodan. Gre za festival, ki je izredno priljubljen že skoraj celotno zadnje desetletje, Budimpešta pa ponuja odlično prizorišče. Letos bodo nastopili Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + Machine, Twenty One Pilots, Martin Garrix ...

EXIT Festival - Novi Sad, Srbija, 9.-12. julij 2020

Srbski festival EXIT, ki je vedno bolj priljubljen tudi med Slovenci, predstavlja tako izvajalce zvrsti indie, pop, heavy metal in drugih. Njihov sestrski festival Sea Dance Festival pa zabavo podaljša še na čudoviti plaži v Budvi v Črni Gori. Na EXITU bomo prisluhnili: David Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy Slim, Boris Brejcha, Kosheen, Roni Size in drugi.

Tomorrowland - Boom, Belgija, 17.-26. julij 2020

Tomorrowland je največji elektronski festival na svetu. Odlične in svetovno znane zasedbe, veliko pa dajo tudi na detajle, s katerimi pričarajo pravo pravljično deželo, ki vsako leto pritegne ljudi iz vsega sveta. Letošnje poletje bodo na njem nastopili: Afrojack, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Marshmello, Amelie Lens in drugi.

Awakenings Festival - Spaarnwoude, Nizozemska, 27.-28. junij 2020

Awekenings festival v Amsterdamu se odvija na čudovitem nizozemskem podeželju, ki se v dneh festivala spremeni v ogromno plesišče. Letos bodo nastopili Carl Cox, Amelie Lens, Richie Hawtin, ANNA, Chris Liebing, Helena Hauff ...


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča