Novi zvezdniški albumi, ki jih ne smemo spregledati

Gabrijela Vrbnjak 09.03.2020
glasba

BTS oz. fantje RM, Suga, Jin, J-Hope, V, Jimin in Jungkook, so februarja letos izdali album Map Of The Soul: 7, z naslovnimi singli Black Swan, Moon, We Are Bulletproof: The Eternal in drugimi. Na albumu se med sodelovanji najdeta pevka Sia in avstralski pevec Troye Sivan.


Adele za letos obljublja, da bo sicer njen že 4. album izšel septembra. Pravi, da bo naslov preprosto Adele. Kot zanimivost: naslovi njenih albumov so bili do sedaj vedno številčni - 19 (2008), 21 (2011), 25 (2015). Upamo tudi, da bo tudi pevka Rihanna letos končno izdala svoj naslednji glasbeni prispevek, od zadnjega je minilo že kar 4 leta (2016, Anti). Naslov naj bi bil R9, datum izida pa še ni znan. Rihanna je novembra lani razkrila, da se bo njena nova plošča zgledovala po reggaeju, sicer ne bo čisto tipično to, kar poznamo kot reggae, toda elemente le-tega bo čutiti v vseh skladbah.

Eden izmed zvezdnikov Coachelle 2020, Frank Ocean, je sicer navdušil s singlom In My Room nekaj tednov potem, ko je izdal pesem DHL, a želimo več! Več o njegovem tretjem albumu je za zdaj še precejšnja neznanka. Ocean je znan po tem, da se časovnih okvirjev ne drži najbolj, septembra lani pa je omenil, da se bo v prihodnjem albumu oddaljil od melanholičnega stila k house in elektronski zvrsti.


Dua Lipa nam bo načrtovano 3. aprila 2020 postregla z albumom Future Nostalgia, ki, kot že naslov pove, navdih išče v preteklosti, in sicer v 80ih disco letih. Za občutek, v kakšne vode se Lipa podaja tokrat, poslušajmo Don’t Start Now.


Španska superzvezda, Rosalía je za svoj debi El Mal Querer prejela Grammy, svoje vokale pa je med drugim posodila tudi hitu Travisa Scotta, Highest In The Room in pesmi Jamesa Blakea, Barefoot In the Park. Letos nestrpno pričakujemo tudi njen tretji studijski album!


Kolumbijski reggaeton pevec J Balvin bo 19. marca letos izdal četrti album Colores - pričakujemo lahko fuzijo reggaetona, dancehalla in popa. Njegove pesmi in videi dosegajo neverjetno število ogledov na spletu, lanskoletni z Grammyjem nagrajen singel Con Altura ima več kot miljardo ogledov.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika