Znana glasbena imena v živo iz Jazz Cluba Ljubljanski grad

CITYLIFE 02.03.2021
jazzclublogogradientshieldtransparent01

Čeprav bi svoje obiskovalce raje videli na dogodkih v grajskih dvoranah, pa se bodo morali tudi v marcu še srečevati preko spleta, na način »z našega odra v vaše domove«. Za bolj prijazno in celovito uporabniško izkušnjo so se odločili, da bodo v Jazz Clubu Ljubljanski grad marčevske dogodke prenašali prek platforme Tretji oder, ki je specializirano spletno mesto za prenos umetniških dogodkov. Namenjen je predvsem ustanovam z gledališkega, plesnega in glasbenega področja, kamor sodijo tudi dejavnosti Ljubljanskega gradu. Tako v marcu ne spreglejmo štirih petkovih večerov v živo iz Jazz Cluba Ljubljanski grad, saj petek zvečer zveni dobro, tudi prek spleta.

Glasbeni dogodki v marcu

Ana Vipotnik Quintet
5. marec 2021, ob 20. uri
Ana Vipotnik je diplomirala iz ruščine in sociologije kulture na Filozofski fakulteti v Ljubljani, vendar se je kasneje odločila za pevsko kariero. Njeno petje je posvečeno jazzu in ljudski glasbi. Kot skladateljica se je izkazala z uglasbitvami poezije slovenskih pesnikov, predvsem Milana Dekleve in Frana Milčinskega – Ježka. S svojo matično skupino Fake Orchestra je posnela štiri zelo različne albume, zadnji z naslovom Tribute to Billie Holiday je njen poklon največji divi jazza.

Like The Rolling Stones
12. marec 2021, ob 20. uri
Skupina Like The Rolling Stones je nastala leta 2017 povsem spontano, ko so se člani zbrali za priložnostni koncert na enem od poletnih festivalov. Ker je odziv publike pokazal, da je glasba največje rockovske skupine vseh časov še kako popularna in ker člane zasedbe druži tudi splošno navdušenje do glasbe 60. let, še posebno do skupine The Rolling Stones, ni bilo težko nadaljevati. Like The Rolling Stones niso tipičen tribute band. Bolj kot zunanja podoba in odrska koreografija so jim pomembni glasbena iskrenost in energija ter pristen zvok šestdesetih. Vsak njihov nastop je svojevrstno glasbeno doživetje, na katerem pridejo na svoj račun še posebno ljubitelji zgodnjega obdobja kultnih Stonesov. Člani skupine so izkušeni glasbeniki, ki že dlje časa v različnih glasbenih zasedbah nastopajo na slovenskem glasbenem prizorišču.

Marko Hatlak Band
19. marec 2021, ob 20. uri
Marko Hatlak BAND izvaja mešanico latin, fusion in rock glasbe. Navdih, ki ga črpa pri Jamiroquaiju, Stevieju Wonderju, Michaelu Camilu, Princeu in Jožetu Privšku, prevaja v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo. Harmonikar Marko Hatlak se že od začetka koncertne kariere rad prepušča raznolikim glasbenim žanrom, od klasične in sodobne glasbe do tanga in etna, sedaj pa ta nabor še dopolnjuje.

Denis Beganovič trio feat. Zala Smolnikar
26. marec 2021, ob 20. uri
Avtor opisuje album Senses kot osebno intimen, ambientalen, skladbe zanj so nastajale v sanjah med jesenjo in zimo. Sanje in letni čas sta vsebinska okvira albuma, zato na trenutke nastajajo zvočne pokrajine s filmsko atmosfero, ki vzbujajo sproščujoča in pozitivna občutja. Denis že nekaj časa deluje z manjšo zasedbo, v triu. Odlični Peter Smrdel igra kontrabas, Mario Bobojelič igranje akustične klasične kitare dopolnjuje z ambientalnimi efekti. Priredbe skladb so skupno delo tria, njihov zvok je unikaten in danes že zelo prepoznaven. Kot posebna gostja se triu v zadnjem obdobju večkrat pridruži tudi mlada nadarjena pevka Zala Smolnikar.

Izbor urednika