Recept - solata z avokadom, pečeno koruzo in feta prelivom

Klavdija Rupar 10.06.2021
solata z avokadom

Poleti je čas za solate vseh vrst, okusov in oblik. V vročih poletnih mesecih namreč ni boljšega kot hitro pripravljeno kosilo, ki nas bo nasitilo do večera in obenem poskrbelo, da ne umiramo od vročine pri pripravi. Danes imamo tako za vas recept za avokadovo solato s feta prelivom in pečeno koruzo.

Sestavine:

  • 6 koruznih storžev 
  • mlada čebula
  • 1 jalapeno paprika
  • 3 jedilne žlice oljčnega olja
  • sol in črni poper
  • 110 gramov feta sira
  • 1/3 skodelice pinjenca
  • 1 čajna žlička sveže naribane limonine lupinice
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 1 manjši strok česna
  • 1/4 skodelice narezanega drobnajaka
  • 1/4 skodelice svežega peteršilja
  • 1 glava solate
  • 2 avokada

Priprava:

Prižgete žar ali na ogenj postavite ponev. Koruzo, mlado čebulo in jalapeno papriko premažite z oljčnim oljem in začinite s soljo in poprom. Postavite na žar in specite. Koruzo pečete med šest in osem minut, čebulo in papriko pa med 9 in 10 minut. Zelenjavo postavite na stran in počakate, da se ohladi. V srednje veliki posodi dobro premešate feta sir, da postane kremast, mu dodate pinjenec, limonino lupinico in sok, česen in notri vmešate drobnjak in peteršilj. Nato narežete jalapeno papriko in jo vmešate v feta preliv. Začinite s soljo in poprom.

V večjo posodo date solato in polovico feta preliva. Koruzna zrna odrežete s storža in narežete mlado čebulo na manjše koščke. Solati dodate avokadove rezine, koruzo in mlado čebulico in prelijete s preostalim prelivom.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča