Knjige, ki bi jih moral prebrati vsak milenijec

Klavdija Rupar 08.03.2021
pexels-photo-3166839

V tem obdobju je pametno prebrati kakšno knjigo, ki vam bo pomagala raziskati, na kaj vse se morate pripraviti v trenutnem svetu kariere, odraslosti, vsakodnevnih odnosov in prijateljstev.

V ta namen smo pripravili nekaj knjig, ki bi jih moral prebrati vsak milenijec.

Sally Rooney - Conversations with Friends
Pisateljica, ki je najbolj poznana po knjigi Normal People, kasneje adaptirani tudi za male zaslone, je še pred izdajo te knjige napisala Conversations with Friends. Gre za inteligentno zgodbo o dveh študentkah, ki začutita nenavadno skorajda čudaško privlačnost do starejšega poročenega para.

Foto: goodreads

Erin Lowry - Broke Millennial
Čas je, da uredite svoje finančno življenje. Knjiga z naslovom Broke Millennial vam bo pomagala, da uredite svoje finance oz. prihranite dovolj denarja za prihajajočo poroko, ali pa le pri plačevanju rednih mesečnih stroškov in računov, ki se jih v odrasli dobi nikakor ne morete izogniti. Kako prihraniti denar, odplačati študentski dolg in ne živeti naslednjih nekaj desetletij z minusom na računu.

Foto: amazon

Sophia Amoruso - Girlboss
Se odločate za odprtje lastnega podjetja, a ne veste, kako in kje začeti? Naj vam pri tem pomaga knjiga #Girlboss. Gre za avtobiografsko knjigo, o tem, kako je avtorica do dvajsetega leta pustila šolo, bila popolnoma brez denarja, nato pa se je odločila, da bo preko spleta začela prodajati vintidž oblačila. Danes je ustanoviteljica znanega modnega podjetja Nasty Gal in ustanoviteljica ter direktorica GIrlboss. Je daleč od tipične podjetnice in direktorice, knjigo pa je napisala za vse outsiderje in tiste, ki iščejo svojo unikatno pot v svetu.

Foto: goodreads

Emily Nagoski in Amelia Nagoski - Burnout
V zadnjih letih se ogromno govori o izgorelosti in zakaj pride do nje. Z njo se ogromno spopadajo prav milenijci. S knjigo sta avtorici želeli prikazati, da je izgorelost resnična in da na moške vpliva povsem drugače kot na ženske. Če se vam zdi, da se vrtite v krogu stresa, utrujenosti in vaših delovnih obveznosti ni konca, potem vam bo knjiga prinesla kar nekaj praktičnih nasvetov, kako se upreti vsem pritiskom zaradi katerih izgorevate.

Foto: amazon

Charles Duhigg - The Power of Habit
Vsakodnevno se trudite biti najboljša verzija samih sebe, kar pomeni, da v svoj vsakdan vnašate več telovadbe, več produktivnih rutin v pisarni, točno osem ur spanja ... V tej knjigi avtor predstavi znanost za navadami, razloži psihologijo navad in vam prinese nasvete, kako bolje poskrbeti za vsakodnevno rutino.

Foto: goodreads


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča