Knjige za vse navdušence nad wellnes načinom življenja

Klavdija Rupar 22.03.2021
pexels-photo-3808243

Wellnes niso samo masaže in spa-ji, ampak dejansko način življenja, v katerem si privoščite prijetno kopel, masko za obraz ali pa dobro knjigo. Vsi ti manjši rituali, ki vam polepšajo življenje, so vsekakor pametni na vsakodnevni ravni, vseeno pa si lahko v okvirjih wellnesa privoščite še marsikaj drugega. Če ste navdušeni nad takšnim načinom življenja, ali pa si ga želite še pobližje spoznati, vam priporočamo, da si preberete seznam spodnjih knjig.

Destination Simple, Brooke McAlary
Si želite bolj enostavnega življenja, bolj počasnih dni in boljšega počutja? Potem je ta knjiga kot nalašč za vas. V tej knjigi avtorica zelo dobro opazuje, da vsi preveč delamo, smo preveč povezani in pod velikim stresom. Knjiga vam bo pomagala, kako pridobiti nazaj kontrolo nad svojim življenjem, zmanjšati stres in najti mir v vsakdanjih opravkih.

Foto: amazon.com

The Happines Code, Domonique Berolucci
Že sama modra naslovnica vas bo zagotovo spravila v boljšo voljo, vsebina knjige pa vam ponuja deset nasvetov, kako biti najboljša različica samih sebe. Naučila vas bo, kako živeti v trenutku, kako prevzeti kontrolo in kako pozabiti na stvari in se premakniti naprej v življenju.

Foto: amazon.com

Stop Living on Auto Pilot, Antonio Neves
Avtor knjige Stop Living on Auto Pilott je znan govorec, coach in novinar, ki vas bo v knjigi vodil skozi opolnomočene spremembe v razmišljanju, ki vam bodo pomagale, da življenje vzamete v svoje roke in ga spremenite. Knjiga bo poskrbela, da boste našli novo veselje v življenju in osebno zadovoljstvo, kar vam bo še posebej prišlo prav v letošnjem letu.

Foto: amazon.com

Zakaj spimo: moč spanja in sanj, Matthew Walker
Veste, da je zadostna količina spanja izrednega pomena za dobro zdravje in počutje? Svetovno znani strokovnjak Matthew Walker v knjigi Zakaj spimo pojasnjuje, zakaj je dober spanec tako velikega pomena, kaj se dogaja med spanjem ter svetuje, kako spati tako ,da se boste zjutraj zbudili spočiti in polni energije.Foto: emka.si

The Power of Now: A Guide to Spiritual Enligtenment
Sporočilo avtorice te znane knjige je, da do sreče in veselja potrebujete samo eno stvar: živeti morate v sedanjosti oz. v točno tem trenutku, ne v preteklosti ali prihodnosti. Gre za priročnik, ki bo prišel prav vsem tistim, ki si želijo zares zaživeti v tem trenutku, pa ne vedo točno, kako se tega lotiti. Tolle je namreč znana učiteljica, ki vas bo naučila zapletene koncepte. Obenem pa boste med branjem dojeli, kako lahko vaše misli in čustva onemogočajo, da dosežete pravi mir in srečo.

Foto: goodreads.com


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča