Otroške tematske knjige ob mejnikih in o bontonu

Klavdija Rupar 17.12.2020
izpadli-zobek

Navajanje otroka na nove navade, kot je treniranje uporabe kahlice, prenahanje nošenje pleničk ali pa jih naučiti nekaj osnovnih pravil bontona, zna biti kar velik projekt. Pri tem vam lahko pomaga nekaj slikanic in knjig, ki bodo na preprost način vašim otrokom razložile nove navade.

Sally Rippin: Izpadli zobek

Brini izpade prvi zobek. Čisto droben je, zato mora skrbno paziti nanj. Komaj čaka, da jo bo obiskala zobna miška. Primerna knjigica za vse otroke, ki jim je izpadel prvi zob.

Foto: bukla.si

Hermien Stellmacher: Rok zna reči prosim in hvala

Zajček Rok že ve, kako pozdravimo, kako se zahvalimo in kdaj je treba izreči čarobno besedico "prosim". Po prepiru s prijateljem Andrejem se tudi opraviči. Ob prijazni knjižici z zavihki se bodo predšolski otroci seznanili s prvimi pravili lepega vedenja.

Foto: emka.si

Anna Casalis: Pa pa, pleničke

Tipova mala sestrica še vedno nosi pleničke in ker je z njo pogosto kaj narobe, je Tip zelo hud, ko mu pogosto prepreči načrte za igro. In kako šele smrdijo njene pleničke. Mišek Tip je sklenil, da je napočil čas, ko mora sestrica na kahlico.

Foto: emka.si

Mali junaki: Pa pa duda

Ste poskusili že prav vse, pa duda kar noče in noče stran. Pa pa duda je personalizirana knjiga Malih junakov, ki bo na prijeten način vašemu malčku ali malčici razložila, da siničke njegovo dudo potrebujejo veliko bolj kot on/a sam/a.

Spohie Schoenwald: Veliki dan ščetkanja v živalskem vrtu

Osvežilna zgodba o umivanju zob, ob kateri se boste navduševali, čudili in smejali. Knjigi je priložen tudi veliki plakat z navodili za vsakodnevno ščetkanje. Po živalskem vrtu se širi neznosen vonj, saj si nihče ne umiva zob! Toda nič ne de, ravnatelj Ferdo Vihravec že ima rešitev.

Foto: emka.si


Izbor urednika