Portret gentlemana

Pika Zrim 04.05.2021
givenchy

Lepe manire niso koncept, ki bi se spreminjal. Kar je bilo uvidevno včeraj, je še vedno tudi danes in bo nedvomno tudi jutri. S tega stališča je Hubert de Givenchy brezčasna upodobitev popolnega džentlemana.

Danes Givenchy dodaja novo poglavje zgodbi dišave Gentleman. Predstavlja se Gentleman Givenchy Eau de Toilette Intense, izjemno zasvajajoča interpretacija perunike, ob njej pa izjemna kampanja, ki tvori umetniški spomin na Huberta de Givenchyja. Gentleman Givenchy s prenovljenim občutkom za drznost in eleganco ponovno izziva utečena pravila.

Eleganca je brezčasna. Zakaj potem ne bi praznovali elegance originalnega džentlemana, Huberta de Givenchyja.Nova oglasna kampanja temelji na izjemno ustvarjalnem pristopu. Najznamenitejša fotografija Huberta de Givenchyja – ki je bila, mimogrede, ustvarjena leta 1975, prav tistega leta, ko je na trg prišla čisto prva Gentleman dišava – je prenovljena na edinstven način. V reinterpretaciji fotografije je ta videti kot šablona, kot kompozicija ulične umetnosti. V tej ultra-moderni stvaritvi je džentlemanski duh izražen do popolnosti, kar je svojevrsten poklon ustanovitelju modne hiše; moderna izvedba pa pooseblja šik in drzne aspekte znamke Givenchy.

Lesni, cvetni, aromatični. Eau de Toilette Insense vonj sta izdelala Nathalie Lorson in Olivier Cresp, duet, ki je podpisan tudi pod pretekle dišave v liniji. Perunika kot rdeča nit se ponovno zaplete v drzne lesne note. Tokrat sta v srcu samozavestno možate kompozicije modra perunika in cedrovina. Osvežujoč, pudrnat odtis perunike se opojno odziva na izjemno moč cedrovine.

Katere sestavine sta parfumerja uporabila za poudarjanje teh dišavnih zaznav? Baziliko, ki peruniki ponudi zelene, aromatične note in kardamom, ki udarno povzdigne njeno živahnost in lahkotnost. Z naučeno prefinjenostjo cipresa podaljša občutek svežine in jo poveže z lesnimi notami cedrovine. Obenem cedrovina odda tudi mlečne note, ki jih dodatno poudari še zadnji element – spojina kumarin, ki poskrbi, da šarm celotne dišave deluje točno tako, kot mora.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča