Okusite svetovni dan kave kot Brad Pitt

Helena Peterlin 01.10.2023
brad-pitt-in-delonghi

Brad Pitt je ambasador blagovne znamke De'Longhi že od leta 2021 in letošnje poletje se je mudil v Italiji, kjer je snemal oglase za novo kampanjo De'Longhi. »Všeč mi je italijanska ideja ustvarjanja neke vrste ceremonije, povezane s kavo: sedenje in resnično uživanje v njej,« je na snemanju povedal Brad Pitt. Da bi ujeli prave občutke in pomembno vlogo, ki jo ima kava v našem vsakdanjem življenju, so se Brad Pitt in produkcijska ekipa odpravili v Italijo in ujeli pristnost uživanja v pitju kave. Naj bo to v udobju svojega doma ali sredi dih jemajoče pokrajine Sredozemlja.

brad pitt in delonghi

Pravi kavoljubci vedo, da ni lepšega, kot si vzeti trenutek zase in uživati v izrednem okusu kave. Letošnja novost na trgu so zagotovo kavna zrna Single Origin Honduras, ročno pobrana s plantaže Las Capucas. Srednje lahka pražena Arabica ima nežno, elegantno aromo, mehko, žametno telo in dolgotrajen okus. De'Longhi je vedno slovel po svoji strasti in inovacijah v svetu kave, kar se odraža v ideji »od zrna do skodelice kave.« S tem konceptom De'Longhi zagotavlja najbolj sveže in okusne kavne napitke, ki jih lahko pripravite kar v udobju svojega doma. Začenši z izbranimi zrni kave se pot popotovanja kave nadaljuje z mletjem in pripravo, vse do skodelice popolnega užitka. De'Longhi se zavezuje k ustvarjanju edinstvenih izkušenj za vse ljubitelje kave, kjer lahko vsak korak v procesu priprave kave postane prava umetnost, prav tako kot končni okus vsake skodelice kave. »Zaradi De'Longhi-jeve pozornosti na vsako podrobnost, še bolj cenim to blagovno znamko,« je svojo odločitev za ambasadorstvo pri De'Longhi-ju pojasnil Brad Pitt.  

brad pitt in delonghi 2

O svetovnem dnevu kave

1. oktobra je mednarodni dan kave. Praznovati se je začel leta 2015 v okviru razstave Expo v Milanu, organizirala pa ga je Mednarodna organizacija za kavo (International Coffee Organization, ICO). Kava je ena od treh pijač – poleg vode in čaja –, ki se jih na svetu popije največ in ki se pijejo najpogosteje. Po podatkih Statističnega urada RS iz leta 2022, prebivalec Slovenije doma porabi v povprečju 3 kilograme kave na leto. Na družbenem omrežju X pa je organizacija World of Statistics objavila seznam držav, kjer se na leto popije največ kilogramov kave na prebivalca. Slovenija se je uvrstila na 5. mesto – letno naj bi se v naši državi popilo že približno 6,1 kilograma kave na prebivalca.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča