5 zakonitosti zadostne hidracije

CITYLIFE 28.11.2016
Magnesia

Nasvet, da je za vnos tekočine najbolj primerna navadna voda, je le delno pravilen. Preveč vode, ki ne vsebuje najboljše kombinacije mineralov, lahko spira vaše telo in negativno vpliva na procese v telesu. Za boljšo hidracijo je tako priporočljiv vnos mineralne vode s primernim razmerjem mineralov. Odlična izbira je Magnesia, ki vsebuje manj natrija in več magnezija. Magnezij je v telesu ključnega pomena za ustvarjanje energije, zato je nepogrešljiv tudi pri aktivnih posameznikih. Pomembno vpliva na zmanjševanje utrujenosti in izčrpanosti.

Mineralna voda Magnesia vsebuje manj natrija in več magnezija.

5 zakonitosti hidracije:

  • Osnovna pijača naj bo vedno voda ali blago gazirana mineralna voda Magensia, ki vsebuje manj natrija in več magnezija. 1l Magnesie vsebuje 163 mg naravnega magnezija in 5,2 mg natrija, kar je več magnezija oz. manj natrija od povprečja kategorije mineralnih vod. Preveč natrija lahko namreč vpliva na napihnjenost in zadrževanje vode v telesu, na dolgi rok pa na višino krvnega tlaka.
  • Pijte redno, skozi celoten dan. Ne čakajte na občutek žeje, ker to pomeni, da ste že dehidrirani. Priporočamo, da imate svojo Magnesio vedno pri sebi, če ste na poti, vam bo še posebej ustrezala Magnesia GO, ki ima priročen nastavek za pitje.
  • Popijte 2 do 3 litre tekočine na dan. Ta vnos naj se še poveča na približno 5 litrov takrat, ko se intenzivno ukvarjate s športom, ob bolezni ali pa se prekomerno potite zaradi vročine.
  • Bodite pozorni na sestavine. Bodite pozorni na vsebnost mineralov vode, ki jo izberete v trgovini. Primerna kombinacija mineralov lahko pomembno vpliva na vaše počutje. Izberite manj natrija in več magnezija.
  • Začnite dan s kozarcem vode, spijte približno 3 dcl. Preden začnete z delom spijte vsaj ¼ litra tople pijače, seveda kava na šteje.

Poskrbimo za dnevni vnos tekočine z mineralno vodo Magnesia.

Ne glede na vašo aktivnost bodite torej vedno pozorni na to, da ne boste dehidrirani in poskrbite za vnos izgubljene tekočine. Pozorni bodite na dosledno pitje tekočine, saj lahko žejo občutite šele takrat, ko ste že precej dehidrirani, zato imejte svojo Magnesio vedno pri sebi.

Na svetu obstaja več kot 3000 različnih blagovnih znamk mineralnih vod. Novost na slovenskem trgu je Magnesia, mineralna voda odličnega okusa in s kar 163 mg naravnega magnezija. Vsebuje zelo malo natrija in prav zato je edinstvena, saj telesa ne obremenjuje s solmi. Z eno plastenko Magnesie zadostimo skoraj dvem tretjinam dnevne potrebe po magneziju, ob tem pa ne čutimo nobenega dodatnega vpliva na prebavo.
magnesia.si

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča