7 namigov kako preprečiti izsušenost kože

Teja Korošec 19.11.2017
Foto: Unsplash

Krajše prhe s toplo vodo

Ob hladnejšem vremenu smo nagnjeni k daljšim prham z bolj vročo vodo, kar pa predstavlja idealen recept za razdraženo in suho kožo. Vroča voda z naše kože namreč spira pomembna naravna olja. Temu se izognemo s krajšimi prhami in uporabo tople vode, hkrati pa sta priporočjiva uporaba manj agresivnega mila in nežno brisanje s brisačo. Enako velja za kopanje v kadi. 

Vlaženje s kremami

Foto: Pexels

Vlago, ki nam jo vzame hladen zrak, lahko seveda v določeni meri nadomestimo z nanosom vlažilnih krem in losjonov. Pri tem je pomembno, da izberemo kremo, ki je primerna za naš tip kože, še posebaj za obraz. Za dodatno izsušene predele kože kot so komolci in pete je priporočljiva uporaba mastnih krem, dober primer je domače ognjičevo mazilo. 

Preberite še: Popolna nega s kozmetiko Dr. Grandel

Uporaba vlažilca zraka

Morda se ne uvršča ravno na vrh našega seznama želja, a je notranji vlažilec zraka jeseni in pozimi še kako uporaben. Neslišno vlaži notranje prostore, kar ugodno vpliva na našo obremenjeno kožo.

Hidracija

Foto: Pexels

Normalno je, da ob nižjih temperaturah pijemo manj, saj se tudi potimo manj. Vseeno pa ne smemo pozabiti na zadostno hidracijo, ki je za zdravo kožo ključnega pomena. Redno pitje zeliščnih in sadnih čajev nas pogreje, obenem pa preprečuje izsušenost kože. 

Piling ustnic

Koža na ustnicah je še dodatno občutljiva in se zato jeseni in pozimi rada izsuši ter razpoka. Za lepši izgled ustnic lahko poskrbimo z nežnim pilingom, za katerega lahko uporabimo kar zobno ščetko. Tako bomo odstranili odmrlo suho kožo in ustnicam povrnili voljnost.

Zaščita pred mrzlim zrakom in vetrom

Foto: Unsplash

Seveda bo ves trud zamanj, če bomo na svojo kožo pozabili zunaj. Rokavice, kapa in šal bodo tako kmalu postali obvezna oprema med hojo v naravi ali po mestnih ulicah. Za vse, ki se tudi v hladnejših mesecih ne želijo odpovedati rekreaciji na prostem, so v športnih trgovinah na voljo tudi posebni izdelki za zaščito kože. 

Obrazne maske

Ko imamo na voljo malce več časa, si lahko privoščimo dodatno nego obraza, ki nam jo ponujajo raznorazne maske za obraz. Koža nam bo še bolj hvaležna, če uporabimo naravne sestavine in masko pripravimo kar doma. Nekaj idej najdemo tu

Izbor urednika