Domači pilingi za nego kože po dopustu

Teja Korošec 26.07.2018
Piling

Morska sol + olivno olje

Zelo priljubljen je preprost domači piling narejen is grobe morske soli in olivnega olja, ki nas z dišečim vonjem oliv odpelje nazaj na obalo. Groba zrna soli odstranijo odmrlo povrhnjico, olje pa kožo nahrani s potrebnimi vitamini. 

Pšenični zdrob + jogurt

Druga možnost je priprava pilinga iz pšeničnega zdroba in jogurta, ki ju imamo ponavadi pri roki. Jogurt bo poskrbel za zdravo polt in ohranil zagorel ten kože. Namesto pšeničnega zdroba lahko uporabimo tudi polento.

Foto: Pixabay

Mivka + kokosovo olje

Tropska različica domačega pilinga za telo združuje kokosovo olje in mivko. Slednjo lahko prinesemo s seboj iz počitnic, kokosovo olje pa je poznano kot izvrstno za vlaženje kože.

Sladkor + mandljevo olje

Še ena odlična možnost je piling z mešanico iz sladkorja in mandljevega olja v razmerju 2:1. Sladkor je namreč naravni vir glikolične kisline, ki našo kožo važi in pomlajuje, mandljevo olje pa kožo mehča. 

Foto: Pinterest

Vsem pilingom lahko po želji dodamo tudi nekaj kapljic različnih eteričnih olj, ki našo kožo tudi po koncu nege pustijo dišečo. Pilinge lahko uporabljamo tako po vsem telesu kot tudi po obrazu. Mešanice s krožnimi gibi vtiramo v kožo nekaj minut, pustimo delovati še nekaj minut, in nato izperemo. 

Izbor urednika