Donat Vital – brezplačen program za zmanjšanje telesne teže

Helena Peterlin 23.04.2022
donatvital-fotounsplash

Učinkovitost 60-dnevnega strokovnega programa je podprta z znanstveno študijo in ima neposreden vpliv na zdravje prebavnega sistema. Izsledki študije so pokazali, da več kot 90 % udeležencev programa zmanjša telesno težo, več kot 30 % oseb pa navaja, da so izboljšali kakovost življenja. Pričetek programa je v ponedeljek, 25. aprila 2022, programu pa se lahko brezplačno pridružite s prijavo na spletni strani Donat Vital.


Program Donat Vital je zasnovan skupaj z multidisciplinarno ekipo strokovnjakov in podprt z znanstvenimi študijami. Namen programa Donat Vital je, da udeleženci sprejmejo nov življenjski slog, ki temelji na doseganju in ohranjanju zdravega prebavnega sistema in bolj zdrave telesne teže s pomočjo posebej oblikovanih jedilnikov, protokola pitja naravne mineralne vode Donat in načrta telesne dejavnosti. S programom Donat Vital si bodo udeleženci izboljšali delovanje njihovega prebavnega sistema in s tem omogočili boljše delovanje celotnega telesa. To pomeni, da bodo pridobili na energiji in moči, zmanjšali stopnjo stresa in izboljšali kakovost življenja.  

»Program Donat Vital je oblikovan celostno, z dodatnim poudarkom na dobrem delovanju prebavnega trakta, ki je osnova našega zdravja. Za vitalnost je poleg hrane, ki jo zaužijemo, pomembno tudi, v kolikšni meri je naše črevesje sposobno absorbirati hranila in kako ta preidejo v celice našega telesa. Program Donat Vital ne predstavlja zdravstvenega tveganja, ravno nasprotno – je odličen in varen prvi korak do zdravja udeležencev programa. Program je oblikovan s pomočjo različnih strokovnjakov, znanstveno podprt in oblikovan tako, da si lahko udeleženci sami kombinirajo jedi in vnesejo dovolj hranil, ki so potrebna za dobro delovanje telesa. Izbira v programu je izredno pestra, udeleženci bodo tako našli primerne jedi kot tudi telesne aktivnosti zase. Ravno s takšnim prilagojenim in pozitivnim pristopom lahko dosežemo dolgoročno vzdrževanje zdravih navad in optimalne telesne teže. Izrednega pomena pa je, da je to edini program, ki se osredotoča predvsem na zdravje prebavnega sistema in črevesne mikrobiote,« je zasnovo programa in kako lahko udeleženci programa v 60 dneh spremenijo svoje življenjske navade obrazložila ambasadorka programa Donat Vital, Simona Fabjan, nekdanja profesionalna odbojkarica na mivki, zdaj pa svetovalka funkcionalne prehrane. 

Ambasadorka programa Donat Vital, Simona Fabjan.

Program k spremembi življenjskih navad pristopa celovito
V okviru brezplačnega 60-dnevnega programa Donat Vital bodo udeleženci prejeli priročnik z nasveti za zdravo prehrano, gibanje, pravilno pitje Donata, kar 120 receptov za sestavo zdravega jedilnika, predloge telesnih aktivnosti, podporo in pomoč strokovnjakov, možnost skupinskega izvajanja programa, aplikacijo Donat ter dostop do zaprte Facebook skupine.

Učinkovitost programa Donat Vital je potrdila znanstvena študija 

  • 90,47 % udeležencev je po izvedbi programa Donat Vital zmanjšalo telesno težo.
  • Z izvajanjem programa Donat Vital 15,7 % udeležencev ni bilo več v nevarnosti za nastanek metaboličnega sindroma.
  • Z izvedbo programa Donat Vital je v povprečju 23,8 % udeležencev izboljšalo prebavno funkcijo.
  • 42,85 % udeležencev je z izvedbo programa Donat Vital zmanjšalo pogostost pojavljanja motenj prebavnega sistema.
  • 28,5 % udeležencev je z izvedbo programa Donat Vital izboljšalo svojo kakovost prehrane.
  • Z izvedbo programa Donat Vital je 30,5 % udeležencev izboljšalo svojo kakovost življenja.
  • 33 % udeležencev je po izvedbi programa Donat Vital svoje splošno zdravje ocenilo kot boljše
  • 40,5 % udeležencev je z izvedbo programa Donat Vital zmanjšalo raven stresa. 

Brezplačne prijave na program Donat Vital potekajo na spletni strani Donat Vital, kjer je udeležencem na voljo več podatkov o programu, o strokovnjakih, ki so zasnovali program ter nasveti za izboljšanje počutja. 

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča