Kaj mora imeti vsaka ženska v svoji kozmetični torbici?

Klavdija Rupar 14.04.2020
Foto: Unsplash

Ženske torbice so kot vreča brez dna. V njih najdemo prav vse od žvečilk, ključev, polnilcev za telefon in cel kup ostalih drobnarij, za katere točno vemo, da jih bomo vsaj enkrat potrebovale. Zagotovo pa je obvezna oprema vsake torbice mala priročna toaletna torbica, v kateri imamo najbolj pomembna ličila in dodatke, ki vedno pridejo prav. Kaj torej vsaka ženska potrebuje v svoji toaletni torbici?

Dodatki za lase
Elastik in špangic ni nikoli preveč! Vedno je pametno imeti v toaletni torbici vsaj kakšno dodatno, saj nikoli ne vemo, kdaj bi si želele narediti kito, čop ali figo. Prav tako so to dodatki za lase, ki jih ves čas izgubljamo, zato je pametno, da imamo vsaj kakšnega tudi v torbici, da ga lahko uporabimo, ko ostali izginejo neznano kam. Tudi krtačo je pametno imeti spravljeno v kozmetični torbici, saj bo v trenutku poskrbela za bolj urejeno pričesko.

Foto: Pexels

Šminka
Imamo pomemben sestanek ali predstavitev? Rdeča ali Nude šminka nas lahko reši v tej zagati. V toaletno torbico pospravimo manjšo različico svoje najljubše šminke (ne glede na barvo) in jo imejmo vedno pri roki, ne glede na to, kje se znajdemo.

Deodorant
Deodorant je med najbolj pomembnimi stvarmi, še posebej če se precej potimo. Manjši deodorant v stiku nas hitro lahko reši pred neprijetnimi situacijami in zadregami. 

Foto: Unsplash

Maskara
Se nam je zjutraj noro mudilo od doma in nikakor nismo imele časa za makeup? Z maskaro v kozmetični torbici so naše tegobe takoj rešene. Ko pridemo v službo hitro skočimo na stranišče in si namažimo trepalnice - naš videz bo v trenutku bolj eleganten in urejen.

Concelar za pod oči
Smo nagnjeni k podočnjakom, ki kar nočejo izginiti? Potem je concelar za pod oči naš rešitelj. V toaletni torbici bo prav prišel predvsem po neprespanih nočeh, ko podočnjaki kar ne bodo želeli stran. Nanesimo ga pod oči, razmažimo in podočnjaki bodo v trenutku manj vidni.

Foto: Pexels

Tamponi, vložki ali menstrualno skodelica
Menstruacija nas izredno hitro lahko preseneti, zato je pametno, da smo vedno pripravljene nanjo. Vsaj en vložek ali tampon je pametno vedno imeti v kozmetični torbici. Če ne drugače, ga lahko tudi posodimo sodelavki ali prijateljici.

Obliži in tableti
Nesreče se dogajajo, naši čudoviti novi čevlji pa nas lahko tudi hitro ožulijo. V tem primeru nam bodo prav prišli obliži. Tablete pa nam prav pridejo v primeru glavobola ali hujših menstrualnih bolečin. Vsekakor priporočljiva stvar v kozmetični torbici.

Foto: Pixabay

Krema za roke
Krema za roke je obvezna oprema še posebej v zimskih dneh, ko so naše roke suhe ali celo razpokane. Manjšo različico najljubše kreme pospravimo v kozmetično torbico, naše roke pa nam bodo hvaležne, obenem pa tudi lepe in navlažene.


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča