Kako do sijoče kože s sadjem

Klavdija Rupar 13.08.2018
Foto: Unsplash

Sadeži pa niso dobri le za naše zdravje poskrbeli bodo tudi, da bo našs koža bolj zasijala. Spodaj smo pripravili seznam sadežev, ki bodo poskrbeli za sijočo kožo.

KIVI
Kivi ima več vitamina C kot pomaranče in ker je vitamin C zelo pomemben za zdravo in sijočo kožo, jejte kivi. Pomagal nam bo tudi izboljšati imunski sistem in poskrbel, da bo koža ostala sveža in mlada. 


LIMONA
Lahko si naredimo limonado, ali v mrzlo vodo dodamo kos limone. Limonin sok je citrus, zato zmanjšuje sledi aken in čisti kožo. Če bomo zaužili veliko limone, je enako, kot da bi si jo dnevno polagali na obraz. 


AVOKADO
Ljudje so trenutno več kot navdušeni nad avokadom in ga dodajajo v vsako hrano, k vsakemu obroku. Poleg tega, da ima odličen okus pa ima tudi nekaj drugih ugodnosti. Vsebuje biotin in vitamin E, ki sta izredno pomembna za lepo in sijočo kožo. Biotin omogoča rast celic, vitamin E pa ščiti kožo in poskrbi, da ostane sveža in sijoča.


ACAI JAGODE
Te jagode niso odlične le za našo kožo, ampak tudi lase, saj vsebujejo vitamine A, B, C in E. Poskrbele bodo za poživitev kože, oskrbele uničene kožne celice in kožo navlažile.  


JAGODE
Jagode so vedno odlična ideja in so sadež, ki bi ga mogli jesti vsak dan, saj vsebujejo salicilno kislino. To je sestavina, ki jo vsebujejo vse naše kreme, čistila in maske za obraz. Ta magična kislina očisti in odpre pore ter poskrbi, da ne nastajajo novi mozolji. 


KOKOS
Kokos dela čudeže na koži. Ni dober le za kožo, ampak tudi za lase, nohte in prebavni sistem. Je naraven vlažilec, zdravi in ščiti kožo. Pomaga tudi pri otekanju in odstranjuje bakterije.


PITAJA
Ta eksotiečn sadež rožnate barve pomaga koži, da je videti kar najbolje. Vsebuje ogromno antioksidantov, kar povzroči, da se nam svetijo lička, posvetli polt in pomladi kožo. 


Izbor urednika