Kako lase pripraviti na toplejše vreme

Teja Korošec 19.05.2018
Lasje poletje

Obisk frizerja

Mnogo ljudi zmotno misli, da je z obiskom frizerja najbolje počakati do konca poletja. Naši lasje bodo namreč veliko bolje prenesli vplive toplejšega vremena, če bodo njihove konice zdrave. Pred pričetkom poletne sezone je torej smiselna poživitev naše pričeske, tudi če gre le za odstranitev poškodovanih konic. 

Uporaba izdelkov z UV zaščito

Navadili smo se, da s sončno kremo pridno varujemo svojo kožo. Po drugi strani pa večina izmed nas pred UV žarki pozabi zaščititi svoje lase. Na trgu je na srečo bogata izbira izdelkov za nego las, ki hrati varujejo tudi pred močnim soncem. Uporabimo lahko posebne spreje z UV zaščito, kot tudi razne negovalne kreme in šampone. 

Foto: Pexels

Nova krtača

Pred poletjem je priporočljivo, da s šamponom dobro operemo svojo krtačo za lase. Morda je celo čas za nakup nove. 

Preberite še: Lepotni trendi za pomlad 2018

Piprava hranilne maske

Lasje nam bodo zelo hvaležni, če jih bomo razvajali z nanosom hranilne maske. Številne vrste mask za lase lahko pripravimo kar v domači kuhinji. Maska bo imela največ učinka, če jo na laseh pustimo čez noč in jo izperemo šele naslednje jutro. Dodaten namig je, da ob toplejšem vremenu las ne šamponiramo pregosto, obenem pa smo radodarni z uporabo balzama. 

Foto: Pinterest

Naravno sušenje

Pogosto sušenje las uničuje naše lase in jih dela bolj krhke. Višje temperature nam dopuščajo, da si lase poskusimo sušiti bolj poredko ter jih namesto tega raje posušimo na naraven način. Priporočljivo je tudi izogibanje uporabi likalnika in kodralnika za lase. 

Izbor urednika