Kako odstraniti gelish manikuro?

Klavdija Rupar 21.04.2020
Foto: Pixabay

Nosite gelish manikuro, pa jo imate sedaj že nekaj tednov, kozmetični saloni so še vedno zaprti, vi pa ne morate več ničesar početi? Potem jo lahko odstranite kar doma! Najboljša stran gelish nohtov je, da zdržijo dolgo časa, najslabši del pa zagotovo odstranjevanje laka in ponovno nanašanje. A ko se prepustimo strokovnjakom ni nekih težav, večji problem je, če se tega lotimo doma. Da se ne bomo preveč mučili, smo pripravili nekaj korakov, ki jim lahko sledite.

Pripravimo pripomočke

Če želimo uspešno in dobro odstraniti gel manikuro potrebujemo: čisti aceton, vato, aluminijasto folijo, pilico in potiskač obnohtne kožice z ukrivljeno konico. Pred uporabo vse te pripomočke dobro razkužimo. Kako? Posodo za kuhanje napolnimo s skoraj vrelo vodo in ji dodamo milo za pomivanje posode. Pripomočke namočimo za 15 minut. Splaknemo jih pod mlačno vodo in jih dobro obrišemo z brisačo. Ko končamo, jih položimo na peki papir in jih za 10 minut damo še v pečico. Tako poskrbimo, da so zares čisti.

Foto: Unsplash

Odstranimo eno plast

Začnemo z zgornjo plastjo manikure. S tem poskrbimo, da bomo preostanek dela naredili hitreje, obenem pa ena plast manj pomeni tudi eno plast manj med namakanjem nohtov. S pilico podrgnemo zgornji del, nato pa je pametno, da nohte nežno namažemo z oljem za obnohtno kožico ali kremo.

Nohte namočimo

Ko podrgnemo dol kolikor se da, nohte zavijemo v vato namočeno v aceton in čez zavijemo aluminijasto folijo. S tem poskrbimo, da se gel zmehča. Nikakor ne pomočite nohtov direktno v aceton. Vata je ravno tako velika kot nohti, obenem pa aceton damo samo na nohte in zavarujemo kožo.

Foto: Pexels

Odstranimo preostali lak

Ko se nohti namakajo nekje deset minut, odstranimo aluminijasto folijo in vato ter uporabimo potiskač obnohtne kožice z ukrivljeno konico, s katerim nežno odstranimo preostanek laka dol z nohtov. Če lak še vedno noče dol, še enkrat ponovimo del z acetonom. 

Po koncu poskrbimo za zdrave nohte

Odstranjevanje lahko škoduje našim nohtom, še posebej v tem času, ko si bolj pogosto umivamo roke in dnevno uporabljamo razkužilo - posledično so roke bolj suhe. Zato je pametno, da po koncu postopka na nohte nanesemo olje za obnohtno kožico. Vzemimo si čas in ga nežno vmasirajmo, še posebej na konice nohtov. To bo poskrbelo za boljši pretok krvi in izboljšalo rast nohtov.

Foto: Pixabay

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča