Kako pogosto bi morali striči lase?

Klavdija Rupar 01.09.2018
Foto: Unsplash

Dvignite roke vsi tisti, ki redno hodite k frizerju in si redno strižete lase! Če smo popolnoma pošteni, sploh vemo, kako pogosto bi si morali striči lase? Približno vemo, kako pogosto si moramo umivati lase (odvisno od našega tipa las in kako hitro postanejo umazani). A ko razmišljamo o frizerju, nekako ni točnega odgovora in večkrat se zgodi, da predolgo odlašamo in čisto pozabimo, da je to obvezen del naše lepotne rutine in skrbi za lepe lase. Ko nam končno uspe priti do frizerke, nas ta okrega, da bi načeloma morali hoditi vsakih šest tednov. Pa je to res? Pravilen odgovor je, da je tudi striženje (tako kot umivanje) las odvisno od našega tipa las.

Če imate dolge lase, je pametno, da si jih kakšen centimeter postrižete na vsakih desettednov. S tem bodo vaši lasje še vedno zrastli, obenem pa boste poskrbeli, da se vam lasje ne vozlajo, ne lomijo in da poskrbite za razcepljene konice.

Za kratke lase, kot so "pixie" frizure, ali paži je pametno, da obliko urejate vsakih šesttednov, za srednjo dolžino pa nekje med šestimi in osmimi tedni. Zakaj je kratke lase potrebno striči bolj pogosto? Kratki lasje hitro izgubijo svojo obliko, zato je z njimi precej več dela, če želite, da je vaša frizura vedno takšna kot mora biti. 

Za vse kodrolaske pa je obisk frizerja nujen le enkrat ali dvakrat na leto, saj se lasje pri striženju sploh ne skrčijo. 

Torej sedaj veste, da je popolnoma vse odvisno od vašega tipa in dolžine las! Si strižete lase tako pogosto, ali odlašate v nedogled?

Izbor urednika