Kako z eteričnimi olji do razvajanja v domači kadi?

CITYLIFE 26.12.2022
unsplash

Eterična olja ne dodajajmo direktno v vodo

Olje in voda se ne mešata, zato bodo kapljice eteričnega olja ostale na površini in prišle v direkten stik z našo kožo. Nekatera olja so agresivna in lahko povzročijo srbečice, rdečice in druge nevšečnosti na naši koži. Da bi se temu izognili in vseeno dodali najljubše vonjave domačemu tretmaju, eterična olja zmešajmo z drugimi, rastlinskimi olji (olivno, sončnično, kokosovo, jojobino), ki blagodejno vplivajo na kožo. Veliki žlici olja dodajmo 3 do 12 kapljic eteričnega olja. Naša kopel bo aromatična, hranilna in prijetna za našo kožo.

Izberimo primerna eterična olja

Niso vsa olja primerna za plemenitenje naše kopeli. Nekatera, kot že omenjeno, dražijo kožo, ustvarjajo srbečico in ranice. Za prijetnejše razvajanje brez neželjenih posledic se prepričajmo o sestavi izbranega produkta, izognimo se eteričnim oljem, ki vsebujejo cimet, klinčke, origano, meto in timijan.

Dišave dodajmo šele, ko je kad napolnjena

Ko smo končno izbrali primerno dišavo in jo zmešali z navadnim oljem, bodimo potrpežljivi in mešanico dodajmo šele v napolnjeno kad. Sicer bo le to izhlapelo in o aromatičnih dišavah bomo lahko samo razmišljali.

Previdno, kad postane spolzka

S prijetnimi vonjavami, eterična olja prinesejo tudi spolzko kad. Zato bodimo previdni, ko vstopamo in izstopamo in ob zaključenem kopanju kad temeljito očistimo. Za odpravljanje mastnega sloja si lahko pomagamo s sodo biakrbono.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika