Na kaj stavi Filip Flisar

Matej Jurgele 19.11.2017
Filip Flisar

Izziv fitnes vadbe na vodi

S fitnesom na vodi preizkušamo in izzivamo celotno telesno propriocepcijo, vadba izboljšuje ravnotežje, držo in propriocepcijo za vsakodnevno življenje ter omogoča dodatne športne zmogljivosti. Primerna je za vse generacije, in ker deska absorbira udarce, ima zelo majhen vpliv na sklepe. Vadbo boste lahko preizkusili v okviru 16. mednarodnega kongresa Fitnes zveze Slovenije, ki bo med 24. in 26. novembra potekal v Golf hotelu na Bledu. Glavni promotorji kongresa in splošne funkcionalne vadbe v okviru projekta Slovenija je fit (SLOfit) so menedžer leta Janez Škrabec in športni as Filip Flisar z ostalimi športniki, ki trenirajo v fitnes centrih.

Vsak s svojim razlogom

Janez Škrabec verjame, da dobro počutje vsekakor izvira iz dobre fizične forme: »Ta krepi telo in bodri duha ter vedri razpoloženje. To pa nam žal ni samo po sebi dano, zato je čas, ki ga namenjam rekreaciji, ena izmed mojih najboljših investicij,« pravi slovenski podjetnik. Z njim se strinja tudi smučarski reprezentant Klemen Kosi, ki se včasih počuti, kot da je fitnes njegov drugi dom. Fitnes mu ponuja številne raznolike možnosti vadbe na trenažerjih, s prostimi utežmi do gimnastičnih orodij in še marsikaj drugega, kar športnik potrebuje za svoj razvoj. »Vsako vajo in predvsem program dela je treba izvajati načrtno, kar lahko dosežemo le s strokovno usposobljenim osebjem.« dodaja uspešni športnik, ki v fitnesu pripravlja svoje telo na zelo zahtevne preizkušnje med zimsko sezono. Simpatični Filip Flisar dodaja, da se vedno rad vrača v izbrani fitnes, saj na enem kraju dobi vse, kar potrebuje za kakovosten trening. Piko na i pa dodajo osebje in ostali obiskovalci, ki ustvarjajo neprekosljivo atmosfero: »bodimo iskreni – smeh je pol zdravja, drugo polovico pa ti prinese trening in si vse rešil na enem mestu!« pravi simpatični Štajerec. Svoje telo pa v fitnesu krepi tudi članica triatlonske zveze Slovenije in kandidatka za OI v Tokiu 2020 Eva Skaza, kjer trenira moč, stabilizacijo in koordinacijo, ki so v vrhunskem športu zelo pomembne.

Za FIT Slovenijo
24. novembra bo potekala tudi strokovna javna razprava na temo športa in fitnesa kot dodane vrednosti slovenskega turizma ter hotelirstva. 400 udeležencev 16. kongresa in Fitnes zveza Slovenije so si zadali za cilj, da naredijo Slovenijo FIT, zato spodbujajo vse prebivalce Slovenije, da poskrbijo za svoje zdravje s pomočjo funkcionalne fitnes vadbe in pravilne prehrane.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča