Naravni načini za beljenje zob

Klavdija Rupar 20.04.2023
beljenjezobnasmehfotofreepik1

Kaj je skupno največjim svetovnim zvezdam? Čudovit, bel nasmeh. Nasmeh, ki si ga zagotovo želimo prav vsi, a nekateri niti nimajo dovolj denarja, da bi si lahko privoščili drage posege, ki bi njihov nasmeh pobelili. 

Zato lahko doma preizkusite nekaj naših trikov, ki vam bodo hitro in učinkovito pobelili zobe. Naj bo lepota in zdravje vaših zob na prvem mestu.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je ena glavnih sestavin v kuhinji, ko si želite speči svoje najljubše piškote, obenem pa lahko poskrbi za bolj bele zobe. Posvetli madeže na zobeh in vam pomaga pri čiščenju umazanije na zobeh. Zmešajte enak del sode bikarbone in vode, da ustvarite pasto. Vanjo pomočite svojo zobno ščetko in zobe umijte v nežnih krogih. Dobro sperite.

beljenjezobnasmehfotofreepik2

Jabolčni kis

Še en vsestranski izdelek v vaši kuhinji, ki ga lahko uporabite za beljenje zob, je jabolčni kis. Ker je že po naravi kiselkaste osnove, bo očistil umazanijo in vse, kar je prilepljeno na vaše zobe. Zmešajte ga z vodo in ga uporabite kot ustno vodico. 

jabolčnikisfotofreepik

Kokosovo olje

Ajurveda zaprisega na kokosovo olje in na prakso, da vsak dan uporabite jedilno žlico kokosovega olja in ga dvajset minut premikate po ustih. S tem boste odstranili toksine in bakterije, ki povzročijo umazanost zob. Obenem naj bi se tudi znebili tudi toksinov v telesu, izboljšali zadah in na splošno izboljšali vaše oralno zdravje.

pexels dana tentis 725998

Sadje in zelenjava

Sadje in zelenjava poskrbita za vitamine, minerale in vlaknine. Citronska kislina, ki jo najdete v nekaterih olupkih citrusov pa tudi pomaga pri beljenju zob. Vzemite lupino pomaranče ali limone in z njo nežno drgnite po zobeh nekaj minut. Nato usta splaknite in si dobro umijte zobe. Prehrana, ki je bogata s sadjem in zelenjavo je tudi izrednega pomena za dobro ustno higieno. 

pexels alleksana 4451868

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča