Foto: Alja Horvat

Kreativnost ne pozna meja! Predstavljamo slovenske ilustratorke

Gabrijela Vrbnjak

Poglejmo, kako domišljiji in kreativnosti pustijo prosto pot mlade slovenske ilustratorke Nina Štajner, Alja Horvat in Maša P. Žmitek.

Ilustratorka Nina Štajner

Nina je znana predvsem po ilustriranju nežnih srčkanih živalic, svoja umetniška dela pa prenese v knjige, pobarvanke, voščila, koledarje ter tudi tekstil in oblačilca. Njene prikupne like si lahko ogledamo na spletni strani ninastajner.com. Pri svojem delu uporablja akvarele, gvaš in barvne svinčnike, prav tako pa ustvarja tudi digitalno. Ko ne ustvarja, potuje, se potepa, raziskuje naravo in išče lepoto v preprostih rečeh.
instagram.com/ninastajner

Ilustratorka Alja Horvat

Aljine ilustracije vzbujajo nostalgijo 60-ih, 70-ih in 80-ih. To so tista leta, ki jih obožuje in verjamemo, leta, kjer najde navdih. Umetnost je bila njena strast že od nekdaj. Leta 2017 pa se je odločila, da se je loti bolj resno. V glavnem dela z grafično tablico Wacom Intous, obožuje pa tudi tradicionalno slikanje z gvašem in akrilom. Pravi, da ima raje gvaš, saj daje ilustracijam tako lep in čist videz. Navdihuje jo vse, kar jo obdaja, predvsem pa narava in muzeji.
aljahorvat.cominstagram.com/aljahorvatco

Ilustratorka Maša P. Žmitek

Za svoje delo, 18 znanstvenih ilustracij izumrlih orjaških sesalcev iz kenozoika, je Maša P. Žmitek prejela Prešernovo nagrado. Njena dela oživijo tudi v analogni animaciji, sodeluje pri ustvarjanju knjig in mnogih drugih ustvarjalnih projektih, nagrajene ilustracije pa so tudi na znamkah Pošte Slovenije.
instagram.com/masazmitek

Fotogalerija

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča