National Geographic oznanil top destinacije v letu 2018

Teja Korošec 29.11.2017
Foto: David Kirkland

Jujuy, Argentina

Foto: Pixabay

Provinca Jujuy v severni Argentini ponuja eno izmed bolj nenavadnih in osupljivih pokrajin na svetu. Različni rdečkasti odtenki gora pričajo o bogati geološki zgodovini destinacije. Jujuy je še posebaj priljubljen pri popotnikih na motorju. 

Albanija

Foto: Unsplash

Albanija je že nekaj let opevana kot naslednja "boom" destinacija, saj so njene sanjske plaže še dokaj neobljudene. Še dodatno mamljiva je za potapljače, ki lahko le še malokje v Evropi odkrivajo pozabljene podvodne zaklade.

Harar, Etiopija

Foto: David Kirkland

Le malo turistov obišče vzhodni del Etiopije, kjer se nahaja slikovito mesto Harar. Svoje obiskovalce očara z barvitimi zidovi, vrhunsko kavo in kar 82 mošejami. Zanimivo je, da so hijene v Hararju dobrodošli nočni obiskovalci, ki jih nekateri prebivalci tudi hranijo.

Nacionalni park Seoraksan, Južna Koreja

Foto: Pixabay

Februarja v bližino Seoraksana prihajajo zimske Olimpijske igre, zato je trenutno idealen čas za obisk tega korejskega nacionalnega parka. Olimpijski duh, osupljiva narava in zasneženi gorski vrhovi nas ne bodo pustili ravnodušnih.

Friesland, Nizozemska

Foto: Frisland Style

Leeuwarden je glavno mesto nizozemske province Friesland in bo v letu 2018 nosilo prestižni naziv Evropska prestolnica kulture. Zaradi tega bo mesto v prihodnjem letu gostilo neštete kulturne dogodke, ki bi jih bilo škoda zamuditi. 

Labrador, Kanada

Foto: Newfoundland and Labrador Tourism

Kanada je znana po svoji čudoviti naravi in pokrajina Labrador je izvrsten primer vsega, kar divjina ponuja. Pred kratkim je bil z namenom ohranitve tega neokrnjenega predela ustanovljen nacionalni park z dolgim imenom Gorovje Akami-Uapishku-KakKasuak-Mealy. 

Malmö, Švedska

Foto: Pixabay

Malmö si je svoje mesto na seznamu prislužil z bogato ponudbo mednarodnih restavracij. Prebivalci švedskega mesta namreč prihajajo iz več kot 180 držav sveta, v Malmu pa najdemo tudi okoli 450 restavracij. 

Oaxaca, Mehika

Foto: Pixabay

Ljubitelji kulture, umetnosti, kulinarike in tradicije bodo v mehiški zvezni državi Oaxaca prišli na svoj račun. Nasmejani domačini turiste z veseljem poučijo o svojih navadah, med katerimi je tudi sladkanje z ocvrtimi črički.

Na seznam najboljših destinacij za obisk v letu 2018 si po oceni National Geographica zaslužijo uvrstiti še: Tsbilisi v Gruziji, avstralski Sydney, avstrijska prestolnica Dunaj, otok Oahu na Havajih, Jordanija, irski Dublin, Madagaskar, Santiago v Čilu, Phnom Penh v Kambodži, Clevland z ameriški zvezni državi Ohio, maroški Tétouan, San Anotnio v Teksasu in nacionalni park Ruaha v Tanzaniji. 


Izbor urednika