Ford - v letu 2022 bodo prevladala električna vozila

Matej Jurgele 11.09.2019
Leto 2022 – prevladala bodo električna vozila

V prvi polovici leta se je Ford zavezal, da bo pri vsakem novem modelu osebnega vozila v Evropi ponudil tudi elektrificirano različico. Iz Fordove palete elektrificiranih vozil si lahko obiskovalci salona v Frankfurtu ogledajo dva športna terenca – novo Kugo Plug-In Hybrid in novega Explorerja Plug-In Hybrid, kombi za prevoz oseb Tourneo Custom Plug-In Hybrid ter novi kompaktni ‘crossover’ Puma EcoBoost Hybrid in karavan Ford Mondeo Hybrid.


Letos Ford načrtuje uvedbo osmih elektrificiranih vozil
Po navdihu Forda Mustanga oblikovani povsem električni športni terenec bo na ceste zapeljal leta 2020 in bo imel po izračunu z novim svetovno usklajenim preskusnim postopkom za lahka vozila (WLTP) z električnim pogonom doseg kar 600 km, omogočal pa bo tudi hitro polnjenje. Letos Ford načrtuje uvedbo osmih elektrificiranih vozil, ki bodo prispevala k načrtovani prodaji milijona elektrificiranih vozil v Evropi do konca leta 2022. Nadaljnjih 9 vozil je načrtovanih za uvedbo do leta 2024.


V Frankfurtu se prvič predstavlja odlično opremljena nova Puma Titanium X, ki serijsko prinaša tehnologije, običajno rezervirane za velike poslovne avtomobile. Kompaktni ‘crossover’ po navdihu športnega terenca je na voljo z inovativnimi odstranljivimi sedežnimi prevlekami, pa tudi s sedeži z masažno funkcijo za večje udobje in priročnim brezžičnim polnjenjem združljivih pametnih telefonov. Za varčnejšo porabo in večjo zmogljivost je lahko Puma Titanium X opremljena z blago hibridno tehnologijo EcoBoost Hybrid – to je ena od elektrificiranih rešitev pogonskih sklopov za Fordova vozila poleg hibrida s samodejnim polnjenjem, priključnega hibrida in povsem električnega pogona.

Kaj pa elektrika? 

V sodelovanju s šestimi dobavitelji električne energije v Evropi, med katerimi sta Centrica v Veliki Britaniji in na Irskem, bo Ford omogočil namestitev zasebnih polnilnih postaj in posebne ‘zelene energetske tarife’ za hitrejše in cenovno dostopno polnjenje. Pobuda v sodelovanju s podjetjem NewMotion bo voznikom pomagala preprosteje poiskati in plačati za polnjenje v omrežju z več kot 118.000 polnilnicami v 30 državah. 

Več na: ford.si

Fotogalerija

Ford načrtuje uvedbo osmih elektrificiranih vozil, ki bodo prispevala k načrtovani prodaji milijona elektrificiranih vozil v Evropi do konca leta 2022. Ford načrtuje uvedbo osmih elektrificiranih vozil, ki bodo prispevala k načrtovani prodaji milijona elektrificiranih vozil v Evropi do konca leta 2022. Ford načrtuje uvedbo osmih elektrificiranih vozil, ki bodo prispevala k načrtovani prodaji milijona elektrificiranih vozil v Evropi do konca leta 2022. Ford načrtuje uvedbo osmih elektrificiranih vozil, ki bodo prispevala k načrtovani prodaji milijona elektrificiranih vozil v Evropi do konca leta 2022. Ford načrtuje uvedbo osmih elektrificiranih vozil, ki bodo prispevala k načrtovani prodaji milijona elektrificiranih vozil v Evropi do konca leta 2022. Ford načrtuje uvedbo osmih elektrificiranih vozil, ki bodo prispevala k načrtovani prodaji milijona elektrificiranih vozil v Evropi do konca leta 2022.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča