Nissan Qashqai praznuje 10 let

Anja Mrevlje 25.01.2017
Nissan

Qashqaijev inovativni dizajn in vsestranski nabor funkcij segata v leto 2002, ko se je začel nov razvojni postopek za model Nissan Almera – tak je bil vsaj prvotni načrt. Ustvarjalna ekipa se je odločila, da se vrnejo na začetek načrtovalnega postopka in ustvarili so vozilo, ki je združevalo vse, česar si kupci želijo in so tako upravičili Nissanovo obljubo iz slogana – inovacije in zabava za vsakogar.

Prva generacija vozil Nissan Qashqai se je začela prodajati februarja 2007 in nemudoma je postala uspešnica. Po vsej Evropi so do konca leta prodali skoraj 100.000 vozil, Nissan pa se nikoli več ni ozrl v preteklost.

Od začetka prodaje Qashqaija pred desetimi leti so v Evropi prodali več kot 2,3 milijona vozil, kar pomeni, da gre za najbolje prodajan mestni terenec v regiji. Avtomobil je prejel več kot 80 nagrad, vključno z 19 nagradami za "avto leta".

Paul Willcox, predsednik uprave Nissan Europe, je dejal: "Ko smo leta 2007 na trg lansirali model Qashqai, je bil edinstven v svojem segmentu. Svoje mesto kot najbolj priljubljen mestni terenec je zadržal zato, ker je ostal zvest izvirnim idealom in ker smo mu skozi celoten življenjski cikel dodajali nove inovacije in tehnologije."

Ta postopek nenehnega izboljševanja Qashqaija najbolje odraža zaslon za nadzor okolice vozila (Around View Monitor), Nissanova priznana tehnologija za pomoč pri parkiranju s 360° kamero. Podobno so storili leta 2014, ko so v drugo generacijo Qashqaijev vgradili pametni sistem za pomoč pri parkiranju.
nissan.si

Oglejte si videoposnetek o zgodbi Nissana Qashqai "10 let uspeha":


Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča