Novi Berlingo že pri nas

Matej Jurgele 12.09.2018
Citroen Berlingo

Novi Berlingo se spreminja skladno z najnovejšimi Citroënovimi modeli. Zaradi svojega dizajna in udobja je postal bolj moderen, hkrati pa je pridobil bolj svež videz in več priročnih funkcij, prodan pa je bil v že več kot 1,7 milijonov primerkih. Novi Berlingo je poleg tega še okrepil vse svoje prednostne lastnosti z vidika modularnosti in prostorne notranjosti, da lahko vsakodnevno ponudi čim bolj enostavno rabo (3 individualni zadnji sedeži s povsem enostavnim preklopom, raven pod do preklopnega sedeža prednjega sopotnika, 2,70 metrov dolžine za nakladanje,100 litrov dodatne prostornine v prtljažniku). Seveda je vozilo povsem v trendu s svojim časom, saj je pridobilo novo konstrukcijsko osnovo in je opremljeno z 19 tehnologijami za pomoč pri vožnji in s 4 tehnologijami za vzpostavitev povezave, motorji zadnje generacije, kot je na primer novi dizelski motor BlueHDi 1.5 ali pa samodejni menjalnik EAT8, in pa tudi udobno podvozje. Novi Citroën Berlingo bo odslej na voljo v dveh izvedenkah, M (4,40 m) in XL (4,75 m), obe s 5 in 7 sedeži.

VEČ DOBREGA POČUTJA V VOZILU
Novi Citroën Berlingo bo izkoristil vse svoje odlike in ponudil najboljšo kombinacijo sistemov za poenostavitev bivanja:

Izjemna modularnost s tremi individualnimi zadnjimi sedeži, ki jih je možno enostavno preklopiti z enim samim pritiskom na stikala Magic flat®* v prtljažnem prostoru. V kombinaciji s sedežem prednjega sopotnika, ki ga je prav tako možno preklopiti, pridobimo popolnoma raven pod in izjemno dolžino nakladalnega poda, ki lahko pri izvedenki M doseže 2,70 m, pri izvedenki XL pa 3,05 m.

Dvoja široka bočna drsna vrata, v katerih se nahajajo električno pomična stekla.

Za 100 litrov večji prtljažnik, katerega prostornina lahko pri izvedenki M doseže 775 litrov, in do katerega je možno enostavno dostopiti prek dvižnega zadnjega stekla in police za prtljago z dvema položajema.

Številčnejša in bolj priročna odlagalna mesta, kot na primer večfunkcijska streha Modutop® nove generacije, nudijo več svetlobe oziroma edinstveni predal za drobnarije Top Box po zaslugi tehnologije Airbag In Roof.

DVE KAROSERIJSKI RAZLIČICI: IZVEDENKI M IN XL

Prvič v svoji zgodovini bo družinski enoprostorec, novi Citroën Berlingo, svojim kupcem ponudil dve različni karoserijski izvedenki, hkrati pa bo ohranil svojo robustno in razkošno morfološko zgradbo, ki je sposobna prepričati najširšo javnost. Moderen in zabaven novi Berlingo je na voljo v dveh velikostih z uravnoteženimi gabaritnimi merami in linijami. Izvedenka standardne velikosti M ohranja kompaktno zasnovo in okretnost, ter v dolžino meri 2 centimetra več kot prejšnja generacija oziroma 4, 40 metre z medosno razdaljo 2,78 m. Na voljo pa bo tudi nova podaljšana izvedenka velikosti XL, ki je pridobila 35 cm oziroma v dolžino meri 4, 75 m z medosno razdaljo 2,97 m. Novi Citroën Berlingo, ki je bolj vsestranski kot kdajkoli poprej in nudi možnost prevoza petih ali sedmih oseb (ne glede na velikost izvedenke, M ali XL), nudi najnovejši odgovor na potrebe družin in skupin prijateljev in jim nudi možnost izbire med prostorno notranjostjo ali prostornino prtljažnika, odvisno od njihovih dejavnosti.

ŠIROK IZBOR ZMOGLJIVIH MOTORJEV

Novi Citroën Berlingo brezkompromisno združuje dizajn, udobje in praktičnost ter se ponaša z dinamično lego na cesti in resničnimi užitki v vožnji, ki jih lahko zagotavlja zahvaljujoč združitvi lahke in učinkovite nove konstrukcijske zasnove in učinkovitih motorjev zadnje generacije z vidika porabe goriva in emisij CO2. Novi Berlingo je lahko opremljen z bencinskim ali dizelskim pogonskim sklopom, prilagojenim najrazličnejšim vrstam rabe v mestnem in izven mestnem okolju oziroma z izborom motorjev, ki nudijo prvovrstne zmogljivosti, hkrati pa so okolju prijazni. Novi Citroën Berlingo je v kombinaciji z nekaterimi tipi motorjev na voljo tudi z 8-stopenjskim menjalnikom EAT8, ki ponuja obilo voznega udobja na vseh razdaljah.

Izbor bencinskih motorjev PureTech: PureTech 110 S&S BVM6 in PureTech 130 S&S EAT8

Izbor dizelskih motorjev BlueHDi: BlueHDi 75 BVM5, BlueHDi 100 BVM5, BlueHDi 100 S&S BVM5, BlueHDi 130 S&S BVM6 ali EAT8

Fotogalerija

Tretja generacija modela nadaljuje s sago nekonvencionalne, enostavne in funkcionalne oblike karoserije, ki je z leti prestala številne inovacije in postala vzornik z vidika Tretja generacija modela nadaljuje s sago nekonvencionalne, enostavne in funkcionalne oblike karoserije, ki je z leti prestala številne inovacije in postala vzornik z vidika Tretja generacija modela nadaljuje s sago nekonvencionalne, enostavne in funkcionalne oblike karoserije, ki je z leti prestala številne inovacije in postala vzornik z vidika Tretja generacija modela nadaljuje s sago nekonvencionalne, enostavne in funkcionalne oblike karoserije, ki je z leti prestala številne inovacije in postala vzornik z vidika Tretja generacija modela nadaljuje s sago nekonvencionalne, enostavne in funkcionalne oblike karoserije, ki je z leti prestala številne inovacije in postala vzornik z vidika Tretja generacija modela nadaljuje s sago nekonvencionalne, enostavne in funkcionalne oblike karoserije, ki je z leti prestala številne inovacije in postala vzornik z vidika

Izbor urednika