Novi Citroën Berlingo: še več dizajna, praktičnosti in udobja

Matej Jurgele 15.02.2018
Citroen Berlingo

Novi Berlingo se spreminja skladno z najnovejšimi Citroënovimi modeli. Zaradi svojega dizajna in udobja je postal bolj moderen, hkrati pa je pridobil bolj svež videz in več priročnih funkcij, ki so temu legendarnemu modelu že tako ali tako prinesle obilo uspeha, da je bil prodan v že več kot 1,7 milijonov primerkih.

Novi Berlingo je še okrepil vse svoje prednostne lastnosti z vidika modularnosti in prostorne notranjosti, da lahko vsakodnevno ponudi čim bolj enostavno rabo (3 individualni zadnji sedeži s povsem enostavnim preklopom, raven pod do preklopnega sedeža prednjega sopotnika, 2,70 metrov dolžine za nakladanje, 100 litrov dodatne prostornine v prtljažniku).

Seveda je vozilo povsem v trendu s svojim časom, saj je pridobilo novo konstrukcijsko osnovo in je opremljeno z 19 tehnologijami za pomoč pri vožnji in s 4 tehnologijami za vzpostavitev povezave. Med tehnologijo za pomoč pri vožnji, spada barvni prosojni zaslon v višini oči, prilagodljivi tempomat, električna parkirna zavora, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji/Top Rear Vision, sistem za izboljšano vlečno moč (Grip Control) s pomočjo pri spustu po strmini (Hill Assist Descent) ali sistem za nadzor stabilnosti vlečne kljuke. Med tehnologije za vzpostavitev povezave pa spadata tudi CITROËN Connect Nav ali brezžično polnjenje pametnega telefona. Novi Berlingo ima tudi vgrajene motorje zadnje generacije, kot je na primer novi dizelski motor BlueHDi 1.5 ali pa samodejni menjalnik EAT8, in pa tudi udobno podvozje.

Novi Citroën Berlingo, ki bo odslej na voljo v dveh izvedenkah, M (4,40 m) in XL (4,75 m), obe s 5 in 7 sedeži, bo premierno na svetu predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi, njegova prodaja pa bo stekla v drugi polovici leta 2018.


Fotogalerija

Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo Citroen Berlingo

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča