Prenovljen mestni terenec Nissan Juke

Matej Jurgele 08.03.2018
Nissan Juke

Nissan je oznanil, da so priljubljeni kompaktni mestni terenec Juke opremili s številnimi novimi funkcijami in prenovili njegov dizajn. Izboljšali so tako zunanjost kot notranjost tega vozila, ki se je javnosti prvič predstavilo na Nissanovem razstavnem prostoru na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Izboljšave dajejo prednjemu delu vozila Juke nov, sodoben videz. Med drugim se ponaša z novo, privlačno prednjo rešetko V-motion v temnem kromu, temno notranjostjo žarometov in temnimi smerokazi na zunanjih ogledalih. LED meglenke so zdaj vgrajene serijsko od različice Acenta. Jukov izbor po novem vključuje tudi tri nove dizajne 16- in 18-palčnih litih platišč, ki so prav tako na voljo od različice Acenta. Kupci, ki želijo svojemu vozilu podariti pridih elegance, lahko platišča pri različici Tekna prilagodijo z barvnimi vložki.

Barvno je mogoče prilagoditi tudi različne karoserijske dele, na primer oblogo prednjega in zadnjega odbijača, spodnje okrasne bočne letve in ohišja zunanjih ogledal. Ta prilagoditev je za doplačilo na voljo pri različicah N-Connecta in Tekna. Novi živahni barvi karoserije – Vivid modra in Chestnut bronasta – kupcem vozil Juke ponujata še več možnosti izbire.

Ljubitelji glasbe pa bodo navdušeni nad Jukovim sistemom ozvočenja BOSE Personal. Ta nagrajeni sistem ozvočenja potnike obda s polno 360° zvočno izkušnjo, kar mu omogočajo digitalna obdelava signalov in šest visokozmogljivih zvočnikov, med njimi pionirska zvočnika BOSE UltraNearfield™, ki sta vgrajena v vzglavnik voznikovega sedeža. Ta sistem je na voljo ekskluzivno pri Nissanovih vozilih.

Volanski obroč je oblečen v kakovostnejše usnje, vidljivost podatkov na instrumentni plošči pa je veliko boljša z novim prikazovalnikom podatkov z belo pisavo na črni podlagi. Nissan Juke je na voljo v štirih različicah: Visia, Acenta, N-Connecta in Tekna. 

Serijska oprema je bogata

Vsa vozila Nissan Juke so serijsko opremljena s klimatsko napravo, električno nastavljivimi zunanjimi ogledali, funkcijo električnega pomika prednjih in zadnjih stekel, avtoradiem s priključkom AUX in LED dnevnimi lučmi. Pri različici Acenta so na voljo tudi Nissanov sistem DCS za aktivni nadzor delovanja, prednje meglenke, regulator hitrosti z omejevalnikom hitrosti, samodejna klimatska naprava, zatemnjena stekla, priključek USB in povezava Bluetooth.

Od različice N-Connecta pa Juke ponuja informacijsko-razvedrilni sistem NissanConnect, kamero za vzvratno vožnjo, Nissanov inteligentni ključ z gumbom za zagon motorja, električno preklopni zunanji ogledali, delno usnjene sedeže in samodejne žaromete. Vrhunska različica Tekna pa ponudbi dodaja še opozorilo pred nenamerno menjavo voznega pasu, opozorilo pred vozili v mrtvem kotu, inteligentni Around View Monitor, povsem usnjene in ogrevane prednje sedeže in sistem ozvočenja BOSE Personal. Veliko funkcij in sistemov, ki so serijsko vgrajeni pri različicah N-Connecta in Tekna, je za doplačilo na voljo tudi pri izvedenkah nižjega cenovnega razreda.

Prodaja prenovljenega vozila Nissan Juke se bo v Sloveniji začela junija 2018.

Fotogalerija

Nissan Juke Nissan Juke Nissan Juke

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča