Prihaja Renault Captur druge generacije

Matej Jurgele 05.07.2019
Prihaja Renault Captur druge generacije

Novi Renault Captur prihaja v začetku leta 2020 na trg z izjemno zaostreno konkurenco prenovljen, z okrepljeno in doslej zelo uspešno istovetnostjo. Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED), svetlobni pečat znamke v obliki nasproti obrnjenih črk C spredaj in zadaj, ožje zadnje luči in okrasni kromasti vstavki bistveno prispevajo k izboljšani kakovosti. Z bolj atletsko postavo in dvignjeno bočno linijo ima novi Captur pristen videz športnega terenca. Skupaj bo ob začetku prodaje na voljo enajst barv karoserije, štiri kontrastne barve strehe in trije paketi zunanjih dodatkov, kar pomeni, da bodo kupci lahko izbirali med 90 možnimi kombinacijami, kar je edinstvena ponudba v tem segmentu.Pomemben del ponudbe prilagoditev po osebnem okusu za novi Captur je streha, ki je lahko enake barve kot ostali del karoserije ali pa kontrastne barve. Na voljo so štiri: zvezdnato črna, oranžna Atacama, višavsko siva in alabastrsko bela. Na strehi sta lahko tudi vzdolžna strešna nosilca in pa zastekljeno pomično pol-panoramsko strešno okno.

Potniški prostor visoke kakovosti

Notranjost prevzema zasnovo »Smart Cockpit«, ki je rahlo zasukan proti vozniku in novo »lebdečo« osrednjo konzolo. Ključni element armaturne plošče je 9,3-palčen zaslon multimedijske naprave, ki je dvakrat tolikšen kot 7-palčna različica in je največji zaslon v tem razredu. Pokončna tablica v potniški prostor vnaša izrazito modernost, njena rahla upognjenost pa izboljša berljivost zaslona. Ta je blago zasukan proti vozniku in skupaj z novo povezljivo multimedijsko napravo Renault EASY LINK ponuja celovit nabor enostavno dostopnih in uporabnih multimedijskih, navigacijskih in informativno-zabavnih funkcij, prav tako pa tudi nastavitve sistema MULTI-SENSE.Digitalna instrumentna plošča

Po vzoru novega Clia ima tudi novi Captur digitalno instrumentno ploščo. Barvni zaslon meri od 7 do 10,2 palca in vozniku omogoča zelo intuitivno prilagajanje vozne izkušnje. Različica velikosti 10,2 palca vključuje tudi prikaz navigacije GPS. Z dvema zaslonoma, 9,3- in 10,2-palčnim, ima novi Captur največjo zaslonsko površino v svojem razredu.

Prtljažnik

Enako kot novi Clio ima tudi novi Captur nizkotonski zvočnik vrhunske zvočne naprave BOSE vgrajen v desno stranico ne da bi bil zaradi njega okrnjen prostor za prtljago. Ta je povečan na 536 litrov (največ v njegovem razredu), poleg tega pa ponuja še za 27 litrov raznih odlagalnih mest. Prostornino prtljažnika je možno povečevati z vzdolžnim pomikom zadnje klopi za 16 centimetrov in z odstranljivim dnom, ki omogoča dvonadstropno ureditev prtljažnika za lažje vsakdanje nalaganje. To ustvari skoraj ravno dno, ko so zadnji sedeži zloženi, dolžina prtljažnika pa zraste na 1,57 metra, kar je za 11 centimetrov več kot v predhodni generaciji.

Izdatno prenovljena ponudba učinkovitih motorjev

Novi Captur je napredoval tudi z razširjeno in v veliki meri prenovljeno ponudbo motorjev, tako bencinskih kot dizelskih. Ti v kombinaciji s pet- in šeststopenjskim ročnim menjalnikom ter sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko pokrivajo široko in navzgor povečano paleto moči, ki sega od 100 do 155 KM pri bencinskih oziroma od 95 do 115 KM pri dizelskih motorjih. Vsi pripadajo najnovejši generaciji, ki ima vrhunske tehnologije za izpolnjevanje veljavnih norm in zagotavljanje optimizirane porabe goriva ter ravni izpustov. Nabor motorjev v novem Capturju bo od leta 2020 obogaten s priključnim hibridnim pogonskim sklopom, ki so ga poimenovali E-TECH Plug-in. To bo prvi takšen sklop v ponudbi Renaulta in tudi edinstven na trgu. Kot tržno uspešni model, ki naslavlja najširši krog kupcev, bo novi Captur pionir v demokratizaciji priključne hibridne tehnologije za vse.

Fotogalerija

Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED). Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED). Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED). Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED). Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED). Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED). Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED). Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED). Novi Captur je nekaj daljši (4,23 metra, za 11 cm več) ter oblikovno poudarjen z 18-palčnimi platišči (glede na različico) in večjo medosno razdaljo (2,63 metra, za 2 cm več). Na novo opredeljen videz, izredna natančnost stikov, že od osnovne različice serijsko vgrajena svetila izključno s svetilnimi diodami (LED).

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča